14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U prodaji dodatnih 200 ulaznica za gala koncert 4 TENORA u Osijeku! Posebna gošća na koncertu!

4 min read
Dodatne ulaznice se od jučer (utorak, 3. prosinca) mogu, po cijeni od 100 kuna, kupiti na dva pretprodajna mjesta u gradu Osijeku
Kristina Owais foto (1)

Inner Wheel klub Osijek, kao organizator prvoga osječkog koncerta poznatog i popularnog hrvatskog ansambla 4 TENORA, koji će se u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine, s početkom u 20 sati,  održati u Sportskoj dvorani „Gradski vrt“ (mala dvorana), ima dvije lijepe vijesti za one koji žele biti na ovom gala koncertu.

Naime, budući da su sve predviđene ulaznice RASPRODANE u pretprodaji, a i dalje postoji veliko zanimanje građana koji žele biti nazočni ovom velikom glazbenom događaju, organizator je odlučio, u dogovoru s upraviteljima dvorane, pustiti u prodaju ulaznice za 200 dodatnih sjedećih mjesta, što je i maksimalan broj s obzirom na kapacitet dvorane i sigurnosne uvjete koncerta.

Dodatne ulaznice se od jučer (utorak, 3. prosinca) mogu, po cijeni od 100 kuna, kupiti na dva pretprodajna mjesta u gradu Osijeku: blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića (Trg bana Josipa Jelačića 19) svakog radnog dana (utorak, srijeda i četvrtak) od 8 do 15 sati te na blagajni kina Urania (Ulica Vjekoslava Hengla 1) svakoga dana od 17 do 21,30 sati, a i dalje se prodaju online, putem sustava Eventim.  Osim toga, na sam dan koncerta (četvrtak, 5. prosinca) ulaznice će se – naravno, ako ih ostane – po istoj cijeni prodavati i u jednoj od kućica ispred glavnog ulaza u dvoranu Gradski vrt, i to od 18,30 sati do početka koncerta. 

Također, premda jeovaj koncert već poseban sam po sebi, organizator je odlučio učiniti i korak više. Naime, koncert će imati i posebnu gošću, vokalnu solisticu. To je Kristina Owais, sjajna mlada sopranistica rođena u Osijeku, gdje je i završila Glazbenu školu Franje Kuhača, a nakon toga je magistrirala pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2016. godine. U zimskom semestru akademske godine 2017/18. upisuje usavršavanje na Kunstuniversitätu u Grazu, smjer Musiktheater. Ovim koncertom, uz njegovu primarnu humanitarnu namjenu, organizatorice iz Inner Wheel kluba Osijek žele darovitoj umjetnici pomoći da završi i zadnji semestar školovanja u Grazu. Kristina Owais ostvarila je već niz zapaženih uloga, a osječka publika već ju je imala prigodu čuti i vidjeti 2015. godine, kada je debitirala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u ulozi Zerline u operi „Don Giovanni“ W. A. Mozarta.

Podsjetimo, koncert se održava u povodu Dana grada Osijeka u dobrotvorne svrhe. Ovaj put Klub namjerava pomoći Centru za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ u opremanju dodatnih prostora na njegovoj izmještenoj lokaciji u Briješću za prihvat novih korisnika poludnevnoga boravka za osobe s intelektualnim teškoćama koje su starije od 21 godine. Centar „Ivan Štark“ je odgojno-obrazovna ustanova za djecu i odrasle osobe s intelektualnim i drugim teškoćama u razvoju koji žive i djeluju u gradu Osijeku. Vrata dvorane bit će u četvrtak, 5. prosinca, otvorena za ulaz od 18,30 sati nadalje.

Tekst i foto: Inner Wheel klub Osijek

Kristina Owais magistrirala je pjevanje na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu 2016. godine. U zimskom semestru 2017/18. upisuje usavršavanje na Kunstuniversitätu u Grazu, smjer – Musiktheater. Prethodno je, 2012. godine završila preddiplomski studij menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. 2015. godine debitirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u ulozi Zerline u Mozartovoj operi Don Giovanni. U svibnju 2018. debitirala je u ulozi Fiordiligi (W. A. Mozart – Cosi fan tutte) u MUMUTH- u (Kunstuniversität Graz), pod ravnanjem maestra Franka Cramera u režiji Katharine Thome. Uz operno pjevanje, debitirala je i kao glumica 2018. u ulozi Anne (M. Gorky – Na dnu) u produkciji Theater T’eig-a (Graz). Kao solistica redovito koncertira s austrijskim orkestrom Giuseppe Verdi Gala Orchestra. Tijekom studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu nastupala je u mnogim glazbeno-scenskim projektima. U studenom 2012. nastupila je u projektu Od Ljubavi i zlobe do Maršala u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, predstavivši se interpretacijama triju opernih uloga: Marta (S. Foretić – Maršal), Muha (B. Papandopulo – Rona) i Čobanče (J. Gotovac – Morana). U projektu Sveučilišta u Zagrebu za 2014. godinu – C. W. Gluck – Orfej i Euridika, interpretitrala je ulogu Euridike pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka, a 2014. godine nastupila je u ulozi Bastienne (W. A. Mozart – Bastien und Bastienne) sa Zagrebačkim solistima. Osvojila je brojne nagrade na nacionalnim i internacionalnim natjecanjima. Srebrnu medalju na 3rd Berliner International Music Competition u rujnu 2019. godine. Na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojila je prvu nagradu u Dubrovniku 2011. godine. Dobitnica je i dviju prvih nagrada u kategoriji trija i solo pjevanja na četvrtom međunarodnom natjecanju Bruna Špiler u Crnoj Gori. Godine 2011. primila je priznanje Oskar znanja Agencije za odgoj i obrazovanje za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju solo pjevača te godine. Bila je polufinalistica na 19. međunarodnom natjecanju Ferruccio Tagliavini u Deutschlansbergu, Austrija (2013). Kristina je dobitnica godišnje nagrade Mirjane Bohanec za 2016. godinu, kao najbolju studenticu pjevanje zadnje godine na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Usavršavala se s renomiranim opernim pedagozima: David Gowland (Royal Opera House), Liora Maurer (Metropolitan Opera House), Lucy Arner (Manes School of Music), Ira Siff, Sharon Mohar, Amanda Roocroft (Royal College of Music), Hans Peter Herman, Biserka Cvejić, Đorđe Nesić, Cornelis Witthoefft, Silvano Zabeo, Claudia Visca, Mathias Behrends, Alessandra Althoff Pugliese.

Facebook Comments