15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vučica stigla do granice s Mađarskom i ‘izbjegla’ strelicu za uspavljivanje. Opet se čeka noć!

1 min read
Vučica iz osječko ZOO vrta, 'odbjegla nevjesta dogovorenog braka sa Šveđaninom' noćas je 'izbjegla' strelicu za uspavljivanje
torjanci vucica

Vučica iz osječko ZOO vrta, ‘odbjegla nevjesta dogovorenog braka sa Šveđaninom’ noćas je ‘izbjegla’ strelicu za uspavljivanje, ali je i otišla bitno dalje od Zoološkog vrta u Osijeku.

Vučica je sinoć uočena kod Torjanaca, blizu mađarske granice. Stručne službe bile su na terenu, ali nisu joj mogli prići dovoljno blizu kako bi ‘odapeli strelicu’. U svakom slučaju, s tolikim odlaskom od ZOO vrta, zacjelo je otpala mogućnost da ju se uhvati samo mamljenjem hranom.

– Trčala je po njivama blizu granice na sebi i nama nepoznatom terenu. Nismo mogli pristupiti upotrebi puške za uspavljivanje, a to bi bilo na 10 do 15 metara za hitac. Inače, vučica je u sjajnoj kondiciji i može prijeći 50 do 70 kilometara za jednu noć. Pratimo ju i čekamo. Tko zna, možda nam se sljedeće noći pokaže u Batini – kazao je glasnogovornik Unikoma Vjeran Marijašević, trtke koja upravlja ZOO vrtom.

Vučica je iz ZOO vrta pobjegla u petak, a gdje je stigla iz Zagreba na adaptaciju, čekanje mužjaka i produženje vrste u Osijeku.

Foto: Google Maps (screenshot) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments