28. svibnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Prosvjedovali studenti Socijalnog rada! Guberac izašao pred njih!

2 min read
Prosvjedovali su danas u Tvrđi ispred zgrade Rektorata osječkog Sveučilišta studenti Studija socijalnog rada. Studiraju već tri godine...

Prosvjedovali su danas u Tvrđi ispred zgrade Rektorata osječkog Sveučilišta studenti Studija socijalnog rada. Studiraju već tri godine, a diplomskog studija nema! Izašao je pred njih i rektor Vlado Guberac, ali nitko se nije oduševio dijalogom.

Oko 150 studenata razvilo je transparente ispred zgrade Rektorata, a za trajanja sjednice Senata, usljed čega je i Guberac morao izaći pred njih rekavši kako se nadao da do prosvjeda neće ni doći pošto su razgovarali međusobno prije koji dan, ponovivši kako je dovoljno vremena pred fakultetom da organizira diplomski studij.

Nije to izazvalo nikakvo oduševljenje, ni osobiti dijalog. Jer, rečeno nije ništa novo. Zapravo, i sam je Guberac kazao kako će ponoviti posljednje što je rekao studentima.

Problem ostaje! Riješiti ga mora Pravni fakultet!

Studenti Preddiplomskog sveučilišnog studija socijalnog rada s Pravnog fakulteta u Osijeku iskazuju nezadovoljstvo dosadašnjim razvojem Studija, ali i zabrinutost za budućnost studenata socijalnog rada u okviru Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek. 

Naime, već nekoliko mjeseci pokušavamo stupiti u kontakt s nadležnim osobama i službama Fakulteta i Sveučilišta kako bi dobili odgovore na pitanja koja postavljamo od samog početka studija – pitanje otvaranja diplomskog studija socijalnog rada koje je najavljeno još od osnutka studija. Bez obzira na obećanja u protekle tri godine, mi se susrećemo sa saznanjem da do osnivanja istoga najvjerojatnije neće doći, a ono što ne želimo prihvatiti su informacije iz kuloara već jasne i konkretne odgovore. Do danas nismo od nikoga dobili konkretne odgovore za budućnost, nego diplomatsko prebacivanje nadležnosti – pisali su studenti u pozivu na prosvjed, dodajući…

Umorni od traženja rješenja i nekoga da nam pomogne dobivamo jedino odbijanja i prebacivanja odgovornosti s jednog na drugog. Pokušavajući dobiti ikakav odgovor pa makar i trunku nade, mi samo gubimo vrijeme koje će usporiti razvoj diplomskog studija za koji imamo još mjesec dana. Tko nas je doveo u ovu situaciju?

Suočeni smo s činjenicom da bi studenti koji su trenutno na trećoj godini sljedeće akademske godine prema svemu sudeći trebali napustiti ovo Sveučilište, uputiti se studirati Socijalni rad u Zagrebu, Orašju ili Sloveniji, a nakon toga i sve sljedeće generacije ukoliko se nešto ne promjeni. 

Facebook Comments