3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Paviljon Gradski vrt (Muzej okusa) pojeftinio do 21.182,28 kn! To je 70% prve cijene!

2 min read
Za taj objekt u prvom mjesecu se neće morati platiti najam, jer toliki je rok budućem najmoprimcu da ga privede upotrebi, odnosno, kako piše, ugovorenoj namjeni.
muzej okusa paviljon gradski vrt

Paviljon Gradski vrt, odnosno nekoć prostor restorana Muzej okusa u Osijeku, ponovno je na gradskom Natječaju za zakup poslovnih prostora, a ovoga puta cijena je stigla do 21.182,28 kuna mjesečno!

Natječaj Grada standardna je mjesečna (ili kvartalna) pojava, a na kojem se isti prostori znaju pojaviti i više puta, do izdavanja, uz postupno smanjivanje cijene. Tako je Paviljon Gradski vrt stigao od 30.260,40 kn, preko 27.234,36 do današnjih 21.182,28 kuna, što je točno 70% prve cijene!

To ne znači ujedno i kako će ugostiteljski objekt nužno proraditi. Za tu je namjenu, naime, natječajem predodređen objekt u Divaltovoj ulici 4, ali je dug put do zakupa. I pitanje je hoće li tako lako biti interesenata. Jer, ovo je treći puta u kratkom vremenu da se prostor pokušava izdati, što će reći da na prethodna dva nije bilo ponuđača, ili su im ponude bile manjkave.

Objekt ima, sukladno podatcima navedenim u natječaju, 915,13 četvornih metara, od čega na prizemlje otpada 737,62, a na kat 177,51.

Za taj objekt u prvom mjesecu se neće morati platiti najam, jer toliki je rok budućem najmoprimcu da ga privede upotrebi, odnosno, kako piše, ugovorenoj namjeni.

Rok za ponude je 13. siječnja 2020., otvaranje istih je 2 dana kasnije, ali potom još slijedi niz drugih rokova prije no natječaj bude zaključen.

Dakako, čitav je niz pravila koja se moraju ispoštovati prilikom javljanja na natječaj, a gdje postoje jamčevina, zadužnica, garancija …

Naravno, postoji uvijek šansa da se na natječaj za ovaj objekt ne javi nitko. Ako je pak interes velik, onda početna cijena neće biti konačna, već će biti rezultat nadmetanja ineteresenata.

Foto: Facebook

Facebook Comments