1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dugoročne prognoze za Osijek: Temperature će rasti, snijeg tek u ožujku!?

1 min read
Jesu li 'pogodili, ostaje nam pričekati, ali možete pogledati kako oni smatraju da će se vrijeme razvijati od sada do kalendarskog proljeća...
osijek

Ako je vjerovati dugoročnim prognozama vremena raspoloživim na internetu, snijeg će Osijek ‘vidjeti’ možda malo u ožujku… I to svega zakratko, jer temperature tijekom dana će rasti i teško da bi se mogao zadravati. Jutra će biti hladna, ali od sada do travnja temperature će samo rasti. Valjda!?

Računalne prognoze vremena, pretpostavke programa, nisu baš najsretnija rješenja u predviđanju razvoja zime, no vrlo često svatko od nas posegne za kakvom aplikacijom na mobilnom telefonu ili servisima na internetu. Vrlo često koristi se AccuWeather.com.

A ondje predviđaju da su pred nama hladna jutra, temperature u ‘minusu’ tijekom siječnja, veljače, pa i ožujka … no ne nužno i snijeg. Štoviše, računalna prognoza predviđa suh i hladan siječanj, veljaču također, s ipak malo kiše, a snijeg se u natruhama spominje tek u ožujku, ali za dana koji će biti temperaturom u ‘plusu’.

Jesu li ‘pogodili, ostaje nam pričekati, ali možete pogledati kako oni smatraju da će se vrijeme razvijati od sada do kalendarskog proljeća…

Foto: Pixabay (ilustracija) & AccuWeather (screenshot)

SIJEČANJ

VELJAČA

OŽUJAK

TRAVANJ

Facebook Comments