5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pripremljeni nogari za Gezinu fišijadu! Spektakl u nedjelju!

1 min read
...saznajemo kako su spremni i nogari za više desetaka ekipa koje će se odvagnuti u spravljanju 'najgoreg fiša'. Ekipa je bila u šumi, drvo za nogare je spremno!
gezina fišijada nogari

Tomislav Barić, gazda Slavonske kuće, sinoć je putem Facebook-a ‘pustio drugi glas’. Osim što znamo kako je pred nama 7. Gezina Fišijada, a za koju su prijave počele prije više dana, saznajemo kako su spremni i nogari za više desetaka ekipa koje će se odvagnuti u spravljanju ‘najgoreg fiša’. Ekipa je bila u šumi, drvo za nogare je spremno!

– Nogari za fišijadu spremni – napisao je Tomislav Barić na Facebook-u, uz ‘fotku’ iz šume, stvarajući polako pozitivne tenzije i nestrpljivost ususret anualnom natjecanju u kuhanju ‘najgoreg fiša’, a u spomen na velikog šaljivca, iznad svega vrhunsku ljudinu i ugostitelja Gezu Gudlina, u čiju se čast organizira ovaj događaj već 7. godinu zaredom.

Fišijada se održava u nedjelju 19. siječnja 2020. godine u 11 sati ispred Slavonske kuće u osječkoj Tvrđi. Svake se godine ondje okupi iznimno veliki broj ekipa, nerijetko poznati gurmani poput Davora Dretara Dreleta.

I ove godine vrijede ista pravila! Dozvoljeno je loše kuhanje, dobro i najgore, dozvoljeno je plesanje, pjevanje…, a stroga zabrana ide na ‘dizanje nosa’, ‘nealkoholiziranje’ i donošenje vlastite ‘cuge’. Tu zapravo sankcije idu do izbacivanja.

Foto: Facebook (Slavonska kuća & Tomislav Barić)

Facebook Comments