28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gezina Fišijada! Prvi sudac Čabraja: Bit ću pristran, neobjektivan, podmitljiv…

2 min read
- Obećavam da ću biti pristran, neobjektivan i podmitljiv - odmah je uz Barićevu objavu kao komentar napisao Čabraja, uz nisku 'smajlija', a čime sugerira da 'naopako' natjecanje u njemu dobiva još višu razinu zafrkancije.
miroslav čabraja

Danas, samo malo više od 24 sata do početka 7. Gezine Fišijade, saznali smo i ime prvog suca ovog sjajnog natjecanja u spravljanju ‘najgoreg fiša’! Tomislav Barić, gazda Slavonske kuće, organizatora Fišijade u spomen na Gezu Gudlina, sinoć je ‘urbi et orbi’ objavio kako će ‘pravdu dijeliti’ među kuharima i njihovim timovima – Miroslav Čabraja, glumac osječkog HNK-a, privatno inače sjajan ‘vic-maher’, ali i odličan kuhar, kulinarski ‘blog-er’ štoviše.

– Obećavam da ću biti pristran, neobjektivan i podmitljiv – odmah je uz Barićevu objavu kao komentar napisao Čabraja, uz nisku ‘smajlija’, a čime sugerira da ‘naopako’ natjecanje u njemu dobiva još višu razinu zafrkancije.

Osim što znamo kako je pred nama 7. Gezina Fišijada, a za koju su prijave počele prije više dana, osim što znamo kako su spremni i nogari za više desetaka ekipa koje će se odvagnuti u spravljanju ‘najgoreg fiša’, veselimo se i sjajno izabranom sucu.

– Član sudačke komisije za Fišijadu, u nedjelju 19.01., ispred Slavonske kuće, spreman… – napisao je Barić na Facebook-u.

Stvaraju se polako pozitivne tenzije i nestrpljivost ususret anualnom natjecanju u kuhanju ‘najgoreg fiša’, a u spomen na velikog šaljivca, iznad svega vrhunsku ljudinu i ugostitelja Gezu Gudlina, u čiju se čast organizira ovaj događaj već 7. godinu zaredom.

Fišijada se održava u nedjelju 19. siječnja 2020. godine u 11 sati ispred Slavonske kuće u osječkoj Tvrđi. Svake se godine ondje okupi iznimno veliki broj ekipa, nerijetko poznati gurmani poput Davora Dretara Dreleta.

I ove godine vrijede ista pravila! Dozvoljeno je loše kuhanje, dobro i najgore, dozvoljeno je plesanje, pjevanje…, a stroga zabrana ide na ‘dizanje nosa’, ‘nealkoholiziranje’ i donošenje vlastite ‘cuge’. Tu zapravo sankcije idu do izbacivanja.

Foto: Facebook (Slavonska kuća & Tomislav Barić)

Facebook Comments