28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tijekom vikenda čak 44 vozača uhvaćena s alkoholom u krvi u OBŽ!

2 min read
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer 19. siječnja, oko 2,40 sati, u Donjem Miholjcu kada je u nadzoru prometa zaustavljen 31-godišnji hrvatski državljanin iz Donjeg Miholjca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,78 grama po kilogramu.
policija

U vremenu od 17. do 19. siječnja na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 44 vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi – javlja policija.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer 19. siječnja, oko 2,40 sati, u Donjem  Miholjcu kada je u nadzoru prometa zaustavljen 31-godišnji hrvatski državljanin iz Donjeg Miholjca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,78 grama po kilogramu.

U petak 17. siječnja, oko 13,55 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 47-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač  je u razdoblju od tri godine četiri puta pravomoćno presuđivan za isti prekršaj te je uhićen i predan  Općinskom sudu. Sud je  vozaču odredio kaznu zatvora u trajanju od 8 dana.  

U petak, 17. siječnja, oko 19,30 sati, u Našicama dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Počinitelj prometne nesreće, 64-godišnji hrvatski državljanin iz Klokočevaca udaljio se s mjesta nesreće te je naknadno pronađen. Alkotestiranjem vozača utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,31 grama po kilogramu. Vozač je  uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za utvrđene prometne prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 47.300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 15 negativnih prekršajnih bodova.

U petak 17. siječnja, oko 23,30 sati u Višnjevcu, u nadzoru prometa zaustavljen je  35-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,39 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.  

Jučer, 19. siječnja, oko 4,55 sati, u Osijeku u Zagrebačkoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 34-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,04 grama po kilogramu. Vozač  je u razdoblju od dvije godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje vozilom pod zabranom te je uhićen sukladno Prekršajnom  zakonu i predan Općinskom sudu. Sud je vozaču odredio kaznu zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Facebook Comments