30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

72 sata, 41 pijani vozač, 6 bez dozvole, 142 prekoračenja brzine – Vikend ‘bilanca’ u OBŽ

3 min read
Evidentirano je još 269 prekršaja od čega 142 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenje sigurnosnog pojasa...
alkohol brzina

U vremenu od 7. do 9. veljače, području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljen  41 vozač (39 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla) koji je imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi – javlja policija i nastavlja…

Evidentirano je još 269 prekršaja od čega 142 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 9 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 5 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 2 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 83 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 9. veljače, u 00,15 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 26-godišnji hrvatski državljanin iz Budrovaca.

Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,19 grama po kilogramu te je sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca te 6 negativna prekršajna boda.

U subotu 7. veljače, oko 04,45 sati u Osijeku, na Šetalištu Vjekoslava Hengla, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 24-godišnji hrvatski državljanin iz Vinkovaca. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40,000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca nakon stjecanja prava na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 7. veljače, oko 8,45 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljena je vozačica osobnog automobila 34-godišnja hrvatska državljanka iz Šodolovaca. Vozačica je upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićena jer je unazad 3 godine 2 puta pravomoćno presuđena za isti prekršaj.

U subotu, 8. veljače, u 21,20 sati u Osijeku u Ulici Martina Divalta, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 43-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu te je sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer, 9. veljače, u 04,35 sati u Osijeku, na raskrižju ulica kneza Trpimira i cara Hadrijana, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 26-godišnji hrvatski državljanin iz Vukovara. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,19 grama po kilogramu te  je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Jučer, 9. veljače, oko 12,24 sata, na državnoj cesti broj 7 (Široko Polje – Kuševac), u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 50-godišnji hrvatski državljanin iz Gornjih Andrijevaca. Vozaču je utvrđena nedozvoljena brzina kretanja od 174 kilometara na sat. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjesec te tri negativna prekršajna boda – zaključuje u priopćenju policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments