29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječanka Aklea Neon osvojila 4. mjesto na Dori! Žiri iz Osijeka joj dao 12/16 bodova, publika 10!

1 min read
Nastupila je sedma na opatijskoj pozornici, i aposlutno drugačijim nastupom od konkurencije, pobrala simpatije publike u 3 minute skladbe.
aklea neon dora

Osječanka Aklea Neon, bivša Brevisica Dorotea Zovko, osvojila je 4. mjesto ovogodišnje, večerašnje, Dore, hrvatskog izlučnog natjecanja za Pjesmu eurovizije, odnosno Eurosong. Aklea Neon, sa skladbom Zovi ju mama, u ime Hrvatske neće putovati u Rotterdam, ali je pobrala simpatije publike iz cijele Hrvatske. Na Eurosong ide Damir Kedžo.

Nastupila je sedma na opatijskoj pozornici, i apsolutno drugačijim nastupom od konkurencije, pobrala simpatije publike u 3 minute skladbe.

Telefonsko, odnosno SMS glasanje publike donijelo joj je 10 bodova, od maksimalnih 16. A prije sumiranja vaših glasova i žiri je glasao slično…

Žiri je glasao tako da Aklea nije od TV centara HRT-a dobivala maksimalnih 16 bodova, ali je svaki puta vrlo visoko kotirala (14 i sl.), osim u Splitu. Osijek je Aklei dao 12 od mogućih 16 bodova.

Da će Aklea Neon biti vrlo visoko, moglo se naslutiti već iz ankete stranice Eurosong.hr, a koja je čitateljima ponudila isječke pjesama večerašnje Dore, kao i mogućnost glasanja za mogućeg pobjednika, gdje je Osječanka na kraju ankete imala 30% vaših glasova i prvo mjesto.

Foto: Instagram

Facebook Comments