18. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

GISKO: Izložba slikarskih radova Fahre Alempić i izložba “RETROspektiva: u ritmu čitanja”

1 min read
gisko

Tijekom mjeseca ožujka u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek (GISKO) može se pogledati izložba slikarskih radova autorice Fahre Alempić pod nazivom “Kistom kroz san”,akoja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.            

Fahra Alempić rođena je Zvorničanka koja je svoj radni vijek provela u Osijeku. Njezino životno opredjeljenje vezano je uz sport s dominantnom košarkom. Ljubav prema slikarstvu osjetila je tek u trećoj životnoj dobi. Okušala se u svim slikarskim tehnikama. Omiljene su joj akvarel i akril. Dosadašnji bogati slikarski opus broji oko 400 slika različitih tehnika, motiva i formata. Članica je udruge Snaga kulture Osijek te je do sada izlagala na 3 samostalne izložbe.

Nadalje…

Koje su se promjene dogodile u popularnoj kulturi 50-ih, 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća možete saznati na prigodnoj izložbi plakata pod nazivom “RETROspektiva: u ritmu čitanja”. Izložba je postavljena u prostoru American Cornera Osijek u sklopu programa MeetUS, a u suradnji American Cornera Vukovar i American Cornera Osijek. Njezina je autorica Vlatka Surma Szabo, diplomirana knjižničarka iz Gradske knjižnice Vukovar. Izložbu je moguće pogledati u razdoblju od 2. ožujka do 15. travnja 2020. godine.

Tekst: GISKO, Foto: Google Street View (screenshot)

Facebook Comments