15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Večeras: Društvo pjesnika, RitmOS, Luka Vranješ, Antonija Pintarić, Vjekoslav Miling, Inka Vidić, Nikola Čeme

1 min read
Obilježavanjem na ovaj način želi se javnosti ukazati na problem nasilja u obitelji, čije su najčešće žrtve upravo žene.
tonka pintarić 2

Večeras, s početkom u 19 sati, u Poetry caffe-u Magis u Osijeku, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ i ove, devete godine za redom, održat će se glazbeno – scenski program.

Program, u organizaciji PU osječko – baranjske, Udruge Lega grad i prijatelja, svojim će nastupima ispuniti umjetnici: članovi Društva pjesnika „Antun Ivanošić“ iz Osijeka, bubnjarski bend „RitmOS“, Luka Vranješ za klavirom, jazz izvođači Antonija Pintarić i Vjekoslav Miling, Inka Vidić – Kolaž art te Nikola Čeme nastupom uz pratnju gitare.

Obilježavanjem na ovaj način želi se javnosti ukazati na problem nasilja u obitelji, čije su najčešće žrtve upravo žene.

Nasilje u obitelji nema svoju dob, zanimanje ili stupanj obrazovanja, prisutno je u svim socijalnim skupinama. Koliko god se žrtvi, osobi koja trpi nasilje, situacija čini bezizlaznom postoje mogućnosti izbora i promjene i upravo to je jedan od značajnijih razloga provedbe projekta koji ukazuje na pravo na život bez nasilja, promoviranje kulture nenasilja i međusobnog poštivanja. Pojedina istraživanja pokazuju kako žene trpe nasilje i po 10 do 15 godina prije nego što konačno odluče potražiti pomoć.

Tekst: PU OBŽ, Foto: Facebook

Facebook Comments