3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stožer: Dvoje je zaraženih, opće stanje im je dobro, još uzoraka ide za Zagreb

2 min read
Dvoje je zaraženih, još će uzoraka otići za Zagreb na testiranje. Njih dvoje leži u KBC Osijek!

Nakon što je nacija rano jutros doznala noćašnje na koronavirus pozitivne nalaze testova dvoje pacijenata u Osijeku, odnosno njegove okolice, prijepodne se sastao i Stožer civilne zaštite OBŽ. Dvoje je zaraženih, još će uzoraka otići za Zagreb na testiranje. Njih dvoje leži u KBC Osijek!

– Imamo dva bolesnika s pozitivnim nalazom na koronavirus! – počela je konferenciju za novinstvo Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektologiju KBC Osijek.

– Noćas smo dobili rezultate iz Zagreba. Pacijenti imaju lakšu sliku bolesti, opće stanje im je dobro, ne zabrinjavaju. Bili su u kontaktu sa zaraženom osobom iz Zagreba, nema razloga za paniku. Imamo upute od ranije – zaključila je Ljiljana Perić, dodajući još svega nekoliko informacija koje smije reći, a bez ugrožavanja identiteta pacijenata…

– Iz okolice Osijeka su. Zaražena osoba im je obiteljski član i bili su u kontaktu s tom osobom koja leži u Zagrebu. To su srednjovječni ljudi, a čime se bave nije važno, jer njihov rad ne stvara opasnost za prijenos – dodala je Perić o pacijentima koji leže u Osijeku u KBC-u.

Nadalje, čim se saznalo da je njihov kontakt zaražen, dvoje osječkih pacijenata smješteno je u izolaciju, gdje su čekali rezultate testiranja, a epidemiolozi utvrđuju njihove kontakte.

U izolaciji Osijek trenutno ima još osoba, uzorci se danas šalju za Zagreb, a ima i onih koji nisu povezani isključivo s ovim zaraženim osobama.

KBC Osijek ima 52 kreveta i spremne barake nekadašnjeg psihijatrijskog odjela. Pozivaju također iz Stožera da građani ne stvaraju pritisak sada na KBC Osijek, već da se prvo jave svom obiteljskom liječniku ili epidemiologu.

Stožer nastavlja sastanak… Stanje je pod kontrolom, panike ne treba i ne smije biti!

Foto: Pixabay (ilustracija), OBŽ, Facebook (screenshot)

Facebook Comments