1. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pojačane mjere: Nakon prometne u Gackoj Osječanka u 18.36 sati napirila 2,48

2 min read
Ukupno je angažirano 187 policijskih službenika, 82 vozila s policijskim obilježjima, 16 vozila bez policijskih obilježja i mobilni tim.
policija 2

U razdoblju od 13. ožujka do 15. ožujka, na području Policijske uprave osječko- baranjske u prometu je zaustavljeno 33 sudionika (31 vozača osobnih automobila, 2 vozač bicikla)  koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Ukupno je angažirano 187 policijskih službenika, 82 vozila s policijskim obilježjima, 16 vozila bez policijskih obilježja i mobilni tim.      

Osim alkohola, evidentirano je još 303 prekršaja; 181 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 41 prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 55 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u petak 13. ožujka, oko 18,36 sati u Osijeku, u Gackoj ulici, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozačici osobnog automobila 42-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Osijeka utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,48 grama po kilogramu te je uhićena sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20. 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer 15. ožujka, oko 00,04 sati, u Koški, u nadzoru prometa zaustavljen je 31-godišnji hrvatski državljanin iz Branimirovca Vozaču je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,60 grama po kilogramu te uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 04,24 sati u Osijeku, u Ulici kneza Trpimira, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 33-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,03 gram po kilogramu te se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca kada stekne uvjete na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments