1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ljekarne Srce: Izdavanje lijekova na ulaznim vratima, uskoro okna

1 min read
- Sukladno novonastaloj situaciji vezanoj za koronavirus, a u kontaktu s Hrvatskom ljekarničkom komorom, dogovorili smo da se izdavanje lijekova i svih drugih proizvoda koje imamo u prodaji u našim poslovnicama organizira na drugi način - javljaju Ljekarne

Ovo ne doživljavajte kao novu priliku za kreiranje straha i panike. Ovo je razumna preventivna mjera čuvanja zdravlja pacijenata i djelatnika Ljekarne Srce u OBŽ.

– Sukladno novonastaloj situaciji vezanoj za koronavirus, a u kontaktu s Hrvatskom ljekarničkom komorom, dogovorili smo da se izdavanje lijekova i svih drugih proizvoda koje imamo u prodaji u našim poslovnicama organizira na drugi način – javlja danas Matina Gavran Duvnjak, glasnogovornica Ljekarne Srce, poznatije kao Ljekarne OBŽ.

– Privremeno smo osigurali improvizirana izdavačka radna mjesta na ulaznim vratima u ljekarne. Djelatnici ljekarne će obaviti izdavanje na postojećim recepturnim radnim mjestima i tako pripremljene lijekove izdati pacijentu na ulazu u ljekarnu na improvizirani stol s postavljenim POS aparatima – nastavlja Martina Gavran Duvnjak, dodajući kako iz cijele sitacije nipošto ne treba generirati strah i paniku, već da je to način čuvanja i pacijenata i djelatnika…

– Navedena mjera je privremena budući da su u izradi i bit će ubrzo postavljena prozorska okna na vratima ili prozorima. U tom slučaju ljekarne će biti zaključane, a lijekovi će se izdavati kroz prozorska okna.
Izdavanje lijekova na ovaj način će se odvijati kako bismo zaštitili zdravlje naših pacijenata, kupaca, ali i djelatnika te smanjili mogućnost širenja koronavirusa. Ovo je preventivna mjera organizirana za dobrobit građana, budući da proteklih dana bilježimo povećanu koncentraciju ljudi u našim ljekarnama – zaključuje Martina Gavran Duvnjak.

Foto: Google Street View (screenshot)

Facebook Comments