22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: 2 ozdravljena pacijenta! 2 kršenja samoizolacije!

2 min read
U ovom trenutku u Osijeku i OBŽ je 37 zaraženih osoba. Dvije su osobe ozdravile.

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije jutros je u 11 sati na redovitoj konferenciji za novinstvo izvijestio o novim slučajevima zaraze koronavirusom u našoj županiji. Osijek, odnosno OBŽ ima 37 zaraženih osoba. Dvije su osobe ozdravile.

– U KBC Osijek smo registrirali 36 oboljelih od koronavirusa (1 Našice nap.a.), od kojih su 4 pacijenta na respiratoru, a 2 pacijenta su otpuštena iz bolnice. Nema niti jednog zaraženog liječnika ili medicinske sestre, bilo kojeg medicinskog djelatnika, a isti je broj i dalje u samoizolaciji – kazao je Željko Zubčić, ravnatelj KBC Osijek.

– ZZJZ nastavlja testiranje. Jučer smo napravili 48 testova, od kojih je bilo 6 pozitivnih, 5 iz naše županije i 1 test iz Vinkovaca. Imamo jedan blagi pad novooboljelih u Hrvatskoj, pa tako isti trend bilježi i naša županija – kazao je Zlatko Pandžić, ravnatelj ZZJZ OBŽ.

U protekla 24 sata, Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je četiri dojave građana o kršenju mjera samoizolacije. Obavljenim terenskim provjerama policija je evidentirala dva kršenja mjera samoizolacije građana, a koje su odredili sanitarni inspektori. O svemu utvrđenom obavještava se državni inspektorat te će neodgovorni građani biti novčano kažnjeni. Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave – javlja jutros i PU OBŽ.

Načelnik Stožera i dožupan Goran Ivanović apeirao je na trgovačke lance da ne dostavljaju letke o sniženjima na kućne adrese, jer time mogu poticati nepotrebne odlaske u trgovine.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments