2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vrkić hitno poslao bolnici 300.000 kuna za nabavku dva respiratora

1 min read
Grad Osijek ne sumnja da će svoj doprinos dati svi kojima je apel upućen, da ćemo se uz pomoć naših vrsnih liječnika i zdravstvenih djelatnika - uspješno nositi i s agresijom koronavirusa te je na koncu pobijediti.
kbc osijek

Odlukom o posebnoj sigurnosnoj mjeri ministra zdravstva, Klinički bolnički centar Osijek prije nekoliko dana imenovan je Primarnim respiratorno-intenzivističkim centrom za liječenje pacijenata oboljelih od virusa COVID-19. To konkretno znači da je KBC Osijek  dužan skrbiti se o približno 900.000 građana s područja Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, odnosno osigurati intenzivno liječenje najtežih bolesnika uz potporu mehaničke ventilacije s respiratorima, osnovnim alatom u liječenju zaraženih koje će upućivati devet općih i županijskih bolnica istočne Hrvatske.

Klinički bolnički centar Osijek uputio je 23. ožujka 2020. apel – gradovima i županijama Slavonije, Baranje i Srijema – za pomoć pri nabavci respiratora za Primarni respiratorno-intenzivistički centar. Gradonačelnik Ivan Vrkić u hitnoj je proceduri odobrio financijsku pomoć u iznosu od 300.000 kuna za nabavku dva respiratora i potpisao Ugovor o financijskoj pomoći s ravnateljem KBC Osijek doc. dr. sc. Željkom Zubčićem. Sredstva su danas uplaćena na račun KBC-a. 

Grad Osijek ne sumnja da će svoj doprinos dati svi kojima je apel upućen, da ćemo se uz pomoć naših vrsnih liječnika i zdravstvenih djelatnika – uspješno nositi i s agresijom koronavirusa te je na koncu pobijediti.

Tekst: Osijek.hr, Foto: Google Stret View (screenshot)

Facebook Comments