3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Koronavirus.hr: 713 osoba zaraženo, 52 ozdravilo, 6 osoba preminulo

1 min read
26 osoba je trenutno na respiratoru - javlja u 14 sati mrežna stranica Koronavirus.hr.

Trenutno je potvrđeno ukupno 713 osoba zaraženih koronavirusom, a 49 osoba je ozdravilo. Šest osoba preminulo je od koronavirusa. 26 osoba je trenutno na respiratoru – javlja u 14 sati mrežna stranica Koronavirus.hr.

Dosad je obavljeno ukupno 5.900 testiranja. 20.070 osoba ima propisane mjere samoizolacije. 542 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji – nastavlja stranica.

— — — — —

U Hrvatskoj je potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te ih trenutno ima 713, te je zabilježen šesti smrtni slučaj, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Sadašnje stanje koje je zadovoljavaljuće rezultat je zajedničkih napora zdravstvene struke, Stožera i vas građana. Ako ustrajemo na ovaj način boriti se protiv epidemije vjerujem da ćemo proći sa što manje štetnih posljedica, stoga je odgovorno ponašanje ključ uspjeha”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije.

Ukupno je preminulo šest bolesnika. Tijekom jutra je preminuo bolesnik u KB Dubrava, koji je već bio teži bolesnik, a njegovo zdravstveno stanje se zakompliciralo koronavirusom. Bolesnik je rođen 1936. godine, rekao je Beroš.

Ukupno je testirano 5900 uzoraka, na respiratoru je 26 bolesnika, a njih 52 je ozdravilo.

Danas oko 14,20 sati očekuje se slijetanje aviona iz Šangaja koji nosi 13 tona zaštitne opreme, a on je prvi u nizu koji će sljedećih tjedana opskrbljvati Hrvatsku, istaknuo je ministar. 

Saniran je dimnjak u Petrovoj bolnici te je rodilište premješteno u novu zgradu, a nedonoščad je iz KB Dubrava premješteno natrag u Petrovu bolnicu. 

(Hina)

Facebook Comments