28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prijatelji o Osijeku: I zabava i pomoć i informacija! I prije pandemije i sada!

2 min read
Stranica je posljednjih dana podijelila i velik broj 'besplatnih reklama' OPG-ovima koji dostavljaju namirnice, pa i drugim djelatnostima su skočili u pomoć, a posebno su 'na cijeni' bili recepti s tijestom bez kvasca, trikovi za pripremu jaja, a jednako pozitivno pratitelji reagiraju na prijedloge 'online' gledanja filmova ili čitanja knjiga.
prijatelji o osijeku

Prijatelji o Osijeku, Facebook stranica osječkih entuzijasta, bez ikakve namjere stjecanja sredstava, s više od 17.000 pratitelja, posljednjih dana, a kada smo u našim domovima, sukladno preporukama i mjerama, skriveni od pandemije i širenja koronavirusa, zgodno interaktira sa svojim čitateljima, pozivajući ih na dijeljenje svakodnevice i snalaženja u trenutačnim restriktivnim i promijenjenim uvjetima.

* Što kuhate, a što sve pečete? Meso, kolače, kruh…, juhe, variva, čobanac… Idemo malo s fotografijama – bio je primjerice današnji poziv, kojem se u svega 4 sata odazvalo i više desetaka Osječanki i Osječana dijeleći fotografije nedjeljne trpeze, ali i ‘žalbi’ domaćica kako se satima pripremano jelo na nedjeljnom stolu ‘smaže’ za 10 do 15 minuta 🙂

* Ima li budnih? Što radite? – bilo je pitanje postavljeno malo iza 4 sata ujutro, a odaziv je bio u najmanju ruku nevjerojatan, s obzirom da je ozbiljan broj naših sugrađanki i sugrađana već bio na nogama i, kako pišu, pio kavu, slušao tišinu, slušao ptice, grad kako spava… do šaljivih poruka kako nastoje naći mir, pošto su se 1.001 put posvađali sami sa sobom posljednjih dana.

Reagirao je i veliki broj onih koji danas nisu u Osijeku, već prate stranicu i grad iz drugih vremenskih zona, kojima je, najzad, ta objava u 4 ujutro, ‘sjela’ taman ‘u ručak’ 🙂

Stranica je posljednjih dana podijelila i velik broj ‘besplatnih reklama’ OPG-ovima koji dostavljaju namirnice, pa i drugim djelatnostima su skočili u pomoć, a posebno su ‘na cijeni’ bili recepti s tijestom bez kvasca, trikovi za pripremu jaja, a jednako pozitivno pratitelji reagiraju na prijedloge ‘online’ gledanja filmova ili čitanja knjiga.

Jednako tako, stranica posljednjih dana pojačano, ali svakako i prije, dijeli objave lokalnih i nacionalnih medija, relevantne informacije u trenucima pandemije, prateći razvoj događaja, a uz dnevnu socijalnu i zdravstvenu problematiku, svakako se nađe prostora i za pojedine šaljive teme, prijenos ‘meme-ova’ aktualnog trenutka, ili naprosto smiješnih i inače.

* Kada ispečete Vaš kruh, pošaljite nam fotografiju… i po mogućnosti koji recept ste koristili – napisali su Prijatelji o Osijeku prije koji dan, da bi Osječanke i Osječani odmah odgovorili s više od 40 komentara i fotografija sjajno ispečenog kruha, raznih recepata i oblika, dimenzija i okusa, pravu ‘renesansu’ za gledanje i ‘kopiranje’ u pečenju.

Stranica je pozivala Osijek i u pomoć Zagrebu malo nakon potresa, vrlo brzo reagira i kada treba ‘spasiti’ izgubljene ljubimce, naći ključeve, dokumente…

Ne brišu komentare, a koji znaju katkad biti ‘žestoki’, no upozoravaju svađalice i psovače kako to nije politika stranice i da se takvo izražavanje ne treba upražnjavati. Kao što vode računa i dnevni aktualni trenutak izvući iz političkog konteksta i baviti se životnim.

Kad i ako Vas ponešto zanima, možete pogledati i jesu li oni već objavili 🙂

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments