22. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Ukupno 44 oboljela u OBŽ, 4 na respiratoru i svi stabilno

2 min read
Načelnik Stožera Goran Ivanović iznio je podatak kako su od 36 uzetih uzoraka 3 testa dala pozitivan rezultat nalaza, što znači kako OBŽ sada ima 44 zaražene osobe koronavirusom (COVID-19).
goran ivanović stožer

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije i danas je imao sastanak u kriznoj situaciji sprječavanja širenja koronavirusa. Načelnik Stožera Goran Ivanović iznio je podatak kako su od 36 uzetih uzoraka 3 testa dala pozitivan rezultat nalaza, što znači kako OBŽ sada ima 44 zaražene osobe koronavirusom (COVID-19).

– Od ta tri pozitivna nalaza, 1 je iz Osijeka, a 2 su iz Našica. Također, u najavi je preko 100 uzoraka. KBC u Osijeku brigu vodi o 43 oboljela (nisu svi na ležanju, već pojedini kod kuće u izolaciji nap.a.), od kojih su 4 na respiratoru, ali svi stabilno – počeo je s brojkama Goran Ivanović.

BROJKE: 44 ukupno oboljela do sada, hospitalizirano je trenutno 14 osoba, u KBC Osijek 13 hospitalizirano, 4 od njih su na respiratoru, 9 u stacionaru (ostali su doma u samoizolaciji). U OB Nasice jedan pacijent u bolnici (dvoje doma u samoizolaciji).

– Mobilni tim nam radi besprijekorno na uzimanju uzoraka. I moram reći, a govorilo se kako je KBC Osijek novo žarište, da u ovom trenutku u KBC Osijek nema niti jednog zaraženog djelatnika. Prema tome… Ima ih u samoizolaciji, ali obolio nije nitko – nizao je Ivanović informacije, zaključujući o policiji i gospodarstvu…

– Što se policije tiče, imali su 6 dojava, sve netočno. Sve su osobe nađene u svojim domovima. A što se poljoprivrede i OPG-ova tiče, svih koji moraju krenuti u proljetnu sjetvu, propusnice će biti riješene, a i policija će tu biti tolerantna. Isto tako, veli i onima kod kuće, nemojte da vam vrtovi ne budu zasijani – zaključio je Ivanović.

Foto: OBŽ

Facebook Comments