19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Još 1 osoba preminula u Osijeku, a nedjelja donijela 3 novooboljele

2 min read
Redovita konferencija za novinstvo uslijedila je u standardno vrijeme.
osijek korona 6 covid-19

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije sastanak je održao i danas, u nedjelju, a u trenutku pandemije koronavirusa (COVID-19). Redovita konferencija za novinstvo uslijedila je u standardno vrijeme. Osijek i Osječko-baranjska županija nastavljaju bilježiti porast broja oboljelih – ali danas ih, nakon 130 obavljenih testiranja uzoraka, ima svega 3. Pa ipak, još je jedan smrtni slučaj, osobe stare 82 godine, a zaražene koronavirusom.

Preminula osoba bila je onkološki pacijent i nije bila na respiratoru…

– Zavod za javno zdravstvo i KBC Osijek zajdnički su testirali 130 osoba, a od kojih su 3 novooboljele od koronavirusa na području OBŽ. Stanje je pod kontrolom i zapravo – dobro, s obzirom na broj testiranja. To su dvije osobe iz samoizolacije i 1 ‘nova’, a čijih smo 15 kontakata već stavili u samoizolaciju, što ukupan broj samoizoliranih osoba dovodi do 462. Ukupno OBŽ sada ima 92 oboljele osobe od COVID-19 – rekao je Zlatko Pandžić – ravnatelj ZZJZ OBŽ.

Ladislav Bece, načelnik PU OBŽ izvijestio je o 6 kršenja samoizolacije. Bilo je 7 dojava, 6 osoba zatačeno izvan izolacije. Policija je još provjerila 72 osobe, a koje su sve bile kod kuće. Propusnicu jučer od 2.874 pregledane osobe, nije imalo njih 12, a na 8 stalnih i 50 mobilnih punktova.

Napokon, na konferenciji za novinstvo govorio je i Boris Piližota, načelnik Stožera CZ Osijeka i dogradonačelnik. Nastavno na sprječavanje okupljanja, Piližota je rkao kako će Stožeru na raspolaganju biti 15 novih inspektora i policija na poziv, a kako bi se spriječilo grupiranje ljudi.

– Nije isto šetati i uhvatiti zraka ili stajati i grupirati se – rekao je Piližota.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments