14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Ljiljana Perić ozdravila! Novih dvoje oboljelih medicinskih djelatnika!

2 min read
Prof.dr.sc. Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektologiju KBC Osijek je ozdravila. Njezina testiranja bila su negativna!

Goran Ivanović, načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije iznio je jevnosti nove podatke pandemijske borbe protiv Covid-19. Prof.dr.sc. Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektologiju KBC Osijek je ozdravila. Njezina testiranja bila su negativna!

– Načinili smo 146 testiranja u OBŽ, a od čega imamo 2 nova pozitivna nalaza i to medicinskih djelatnika, koji su oboje bili u karanteni. Sada je ukupan broj zaraženih 113. Novih je 6 izliječenih osoba, ukupno sada 34. Naša doktorica Perić se oporavila, to je također novost! Nema oboljelih na respiratoru u KBC Osijek – kazao je Ivanović.

U KBC je sada ukupno 9 oboljelih djelatnika, odnosno 5 novih, ali uz dva spomenuta iz OBŽ, 3 su oboljela s područja drugih županija.

U samoizolaciji je 128 osoba, odnosno 8 manje no jučer. Novih nema.

TRAŽI SE UJEDINJENJE ŽUPANIJA U SLAVONIJI ZA E-PROPUSNICE

– Nismo još za to. Pratiti ćemo stanje i vidjeti hoćemo li se i kada ujediniti s kojom od slavonskih županija, ali ne još – kazao je načelnik Stožera Goran Ivanović, a pošto se u javnosti pojavio interes za ujedinjavanjem slavonskih županija, a u smislu prometovanja bez e-propusnica.

GRAĐANI POŠTOVALI MJERE SAMOIZOLACIJE

Jučer, 21. travnja, Policijska uprava osječko-baranjska nije evidentirala kršenje mjera samoizolacije. Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments