22. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pijan, bez vozačke i kacige, bježao motorom policiji i sletio u kanal

1 min read
Utvrđeno je da je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, nije položio vozački ispit, na glavi nije nosio zaštitnu kacigu te mu je izmjerena nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,28 grama po kilogramu.
cross motocross motokros motor

Jučer, 24. travnja, u Ulici Matije Gupca, u Piškorevcima dogodila se prometna nesreća slijetanje motocikla s kolnika u odvodni kanal – javlja Policijska uprava Osječko-baranjska, no prije tog ‘epiloga’ dogodilo se štošta, kao i puno preduvjeta takvom završetku…

Naime…

Očevidom je utvrđeno da se vozač 33-godišnji hrvatski državljanin iz Piškorevaca motociklom kretao kolnikom ulice Matije Gupca, u Piškorevcima te nije postupio po zahtjevu izraženom pomoću znakova ili naredbi policijskog službenika ( upaljena zvučna i svjetlosna signalizacija na službenom vozilu). Također vozač nije prilagodio brzinu kretanja uslijed čega je po izlasku iz zavoja izgubio nadzor nad upravljačem motocikla te se spustio u odvodni kanal, gdje je prednjim dijelom motocikla udario u nasute betonske komade šute gdje se i zaustavio.

Utvrđeno je da je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, nije položio vozački ispit, na glavi nije nosio zaštitnu kacigu te mu je izmjerena nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,28 grama po kilogramu. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Protiv vozača podnesen je Optužni prijedlog. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 45 000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, izricanje zaštitne mjere u trajanju od 3 mjeseca i određivanje 13 negativnih prekršajnih bodova.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments