25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: 1 novooboljela osoba, 11 izliječenih… O prijevozu GPP-a još se čekaju informacije…

1 min read
Stožer CZ OBŽ nije imao odgovor na mjere Vlade RH i Nacionalnog stožera, a o nastavku škole od 11.5. i slobodne volje roditelja hoće li pustiti djecu u školu ili ne, odnosno o služenju misa od 2.5. Također, čekaju se još točne epidemiološke mjere o tome kako će se prijevoz GPP-a od ponedjeljka provoditi. Uskoro više informacija... Zacjelo tijekom vikenda.
osijek koronavirus

Pandemija koronavirusa (COVID-19) traje, koliko god najavljeno bilo postupno otpuštanje mjera… Goran Ivanović, dožupan i načelnik Stožera CZ OBŽ izvjestio je danas na konferenciji za novinstvo o jednoj novooboljeloj osobi u našoj županiji…

– U posljednja 24 sata testirano je 127 uzoraka, a imamo jedan pozitivan nalaz, osobu iz Baranjskog Petrovog Sela, sada ukupno 115 oboljelih u našoj županiji. A ta osoba je bila poznati kontakt ranije oboljelih osoba. I izliječenih u posljednja 24 sata imamo novih 11 osoba, sada ukupno 52. U KBC Osijek se liječi 19 pacijenata, a u samoizolaciji je 160 osoba, dakle novih 12 kontakata oboljele osobe.

Stožer CZ OBŽ nije imao odgovor na mjere Vlade RH i Nacionalnog stožera, a o nastavku škole od 11.5. i slobodne volje roditelja hoće li pustiti djecu u školu ili ne, odnosno o služenju misa od 2.5. Također, čekaju se još točne epidemiološke mjere o tome kako će se prijevoz GPP-a od ponedjeljka provoditi. Uskoro više informacija… Zacjelo tijekom vikenda.

— — — — —

Na upit o načinima popuštanja još nekih dosadašnjih mjera Ivanović je ocijenio kako još uvijek ima više upita nego odgovora. “Čekamo sve upute i provedbeni plan, što bi nam Nacionalni stožer trebao uputiti tijekom dana”, poručio je. (Hina)

— — — — —

Također, jučer nije bilo kršenja samoizolacije, izvjestila je priopćenjem ranije jutros PU OBŽ.

Foto:Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments