25. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Klinci, uskoro Vam počinje – Grga Čvarak

2 min read
Poznata je to pjesma Ratka Zvrka prema kojoj je tekst za ovu veselu i nestašnu predstavu napisala i režirala Tamara Kučinović, a lutke, kostime i scenu oblikovala je gošća iz Rusije Marina Zavyalova.
grga čvarak 2

Nastavljamo s našim programom „Ostani kući i kazalište uključi“ u kojemu prikazujemo predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici – javlja Dječje kazalište u Osijeku…

Ove nedjelje,danas, 26. travnja 2020. u redovitom terminu nedjeljne matineje u 10 sati i 30 minuta na Osječkoj televiziji i na Facebook stranici Kazališta na rasporedu je  predstava „Grga Čvarak“!

U ovoj veseloj predstavi na loncima sviraju, glume i pjevaju: Edi Ćelić kao Grgica, Areta Ćurković kao brižna mamica, Lidija Kraljić kao Mila mala, Aleksandra Colnarić kao njezina mama, baba i djed su Zvjezdana Bučanin i Ivica Lučić, Ženu glumi Inga Šarić, svećenika i doktora također Ivica Lučić, dok su časne sestre i medicinske sestre Inga Šarić, Zvjezdana Bučanin i Aleksandra Colnarić. Pitate se tko sve radi naopačke, tko iz praćke gađa mačke, tko preskače preko zida, tko lastina gnijezda skida, tko kokoši za rep vuče, tko se s djecom stalno tuče, spreman da u svađi plane k’o ugarak? Odgovor će uvijek biti Grga Čvarak! Poznata je to pjesma Ratka Zvrka prema kojoj je tekst za ovu veselu i nestašnu predstavu napisala i režirala Tamara Kučinović, a lutke, kostime i scenu oblikovala je gošća iz Rusije Marina Zavyalova.

– Važno je reći: dok god ponovno ne otvorimo vrata donjogradskog kazalištanca predstave će se na ove dvije platforme – Osječkoj televiziji i službenoj facebook stranici Dječjeg kazališta emitirati svake nedjelje u 10,30, a repriza je na tv-u predviđena za slijedeću subotu u 15,30. Dok se ne vidimo ponovno: Bili u kući ili u stanu gledajte predstave na malom ekranu! S veseljem vas očekujemo ispred kompa ili televizora! – zaključuju iz Dječjeg kazališta.

Foto: Dječje kazalište Osijek

Facebook Comments