24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vrkić vjerskim zajednicama nudi osječke javne površine za obrede

1 min read
Čitatelji su u komentarima predložili Srednjoškolsko igralište za tu namjenu, no Vrkić, iako mu se ideja, piše, svidjela..., istu je odbio, a s obzirom da su sportska igrališta zatvorena do sljedeće faze otpuštanja mjera protiv širenja koronavirusa.
ivan vrkić

Obzirom da su od danas dozvoljeni vjerski obredi, ulazak u crkve i mise, a da, sukladno mjerama epidemioloških službi možda i neće biti mjesta za sve vjernike, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić stavio je na dispoziciju javne površine za tu namjenu.

Naime, kako je objavio na svom Facebook profilu, svim vjerskim zajednicama bez naknade nudi otvorene površine za vjerske obrede. Sve što trebaju je tražiti i pitati…

– Vjerskim zajednicama u Osijeku, koje bi željele održati obred na otvorenome, Grad Osijek ustupit će javnu površinu bez naknade i pomoći da se vjerski obred odvije u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama – piše Vrkić i nastavlja…

– Pozivam stoga predstavnike svih vjerskih zajednica da nam se jave sa svojim potrebama. Zajedno ćemo pronaći najbolja rješenja i omogućiti zdravstveno sigurne uvjete za naše sugrađanke i sugrađane željne duhovnog zajedništva – kaže Vrkić.

Čitatelji su u komentarima predložili Srednjoškolsko igralište za tu namjenu, no Vrkić, iako mu se ideja, piše, svidjela…, istu je odbio, a s obzirom da su sportska igrališta zatvorena do sljedeće faze otpuštanja mjera protiv širenja koronavirusa.

Facebook Comments