13. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Još jedna oboljela osoba iz Koške!

1 min read
Među 75 testiranih uzoraka u posljednja 24 sata detektiran je 1 pozitivni nalaz. Novooboljela osoba je iz Koške i bila je u samoizolaciji.

Ukupno su 122 osobe oboljele od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji. Među 75 testiranih uzoraka u posljednja 24 sata detektiran je 1 pozitivni nalaz. Novooboljela osoba je iz Koške i bila je u samoizolaciji.

– Sada je 178 osoba u samoizolaciji, 55 više u odnosu na jučer. Imamo još dvije izliječene osobe, sada 83. U KBC u Osijeku se liječi 10 osoba, niti jedna nije na respiratoru – kazao je dožupan i načelnik Stožera CZ OBŽ Goran Ivanović, čije je riječi nastavio i župan Ivan Anušić, dodajući kako imamo pozitivnu situaciju sukladno dobrom radu službi i ponašanju građana.

Ministar policije Davor Božinović danas je stigao u Osijek. Boravio se u VSŽ na obilježavanju obljetnice pogibije 12 redarstvenika, a potom sa Stožerom CZ OBŽ u Osijeku održao sastanak, kojem su nazočili i predstavnici PU OBŽ. Tema sastanka bila je epidemiološka situacija u Osječko-baranjskoj županiji, a gdje Božinović ocijenio kako se držimo sjajno!

– Moja je prva impresija kako sustav funkcionira vrlo dobro. Sve sastavnice su aktivne već više od dva mjeseca, od prve sumnje s povratkom građanina iz Kine. Već je 70 sjednica za Vama. Stanovnici su pokazali visok stupanj svjesnosti i dobro odgovorili ovoj ugrozi – kazao je Božinović u Osijeku.

Nadalje, Božinović je u Osijeku ponovio kako će se oko 11. svibnja govoriti i razmatrati napuštanje koncepta e-propusnica.

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments