5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Tri nove zaraze! Osobe s područja Gata! I iz samoizolacije!

1 min read
Uz to, 90 osoba izliječeno je do danas, što je sedam više nego jučer. Na bolničkom liječenju i dalje se nalazi deset oboljelih, a niti jedna nije na respiratoru.

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježene su tri novopozitivne osobe na koronavirus od 93 testirana uzorka u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Novooboljele osobe su s područja Gata, kontakti su ranije oboljelih i bile su u samoizolaciji. Broj zaraženim koronavirusomna području naše županije od početka pandemije do danas iznosi 125.

Uz to, 90 osoba izliječeno je do danas, što je sedam više nego jučer. Na bolničkom liječenju i dalje se nalazi deset oboljelih, a niti jedna nije na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata nema novih smrtnih slučajeva osoba zaraženim koronavirusom na području Osječko-baranjske županije.

U samoizolaciji se nalazi 200 osoba od kojih je 16 novih kontakata oboljelih.

Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je tri dojave građana o kršenju samoizolacije, od kojih se jedna, na području Belišća,  pokazala točnom. Samoinicijativno su obišli 35 osoba i također su na području Belišća utvrdili još jedno kršenje propisane mjere samoizolacije.

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sadana 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 1.480 pregleda, a tri osobe nisu imale valjane propusnice.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments