21. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otvaraju se ugositeljski objekti! Atila Varga: Vjerujem da će 95% ugostitelja danas otvoriti!

2 min read
- Barijere između stolova neće morati biti postavljene. Ali, masku će svakako morati nositi konobari, dočim će na ulazu biti obvezna dezinfekcija ruku svih koji ulaze - nizao je Varga.

Predsjednik Upravnog odbora Ceha ugostitelja Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, a i sam obrtnik i ugostitelj, raduje se današnjoj 3. fazi popuštanja pandemijskih mjera protiv širenja Covida-19, računajući kako će njegov restoran, sukladno najavama i upitima, biti ‘pun kao šipak’. Naime, danas se otvaraju, ali uz mjere opreza i ponašanja, ugostiteljski objekti. A Atila Varga, veli, prima narudžbe…

Sve to govori u trenutku dok pojedini ugostitelji, zbog razmaka među stolovima, vjerojatno manjeg broja gostiju, neće imati promet na ranijoj razini, a usljed čega pojedini nisu sigurni bili do ovog jutra hoće li otvoriti lokal i ponuditi hranu ili piće…

– Svi koji smo se uspjeli održati ovih posljednjih mjesec i više, mislim da će čak nas 95 posto otvoriti danas restorane – počeo je Atila Varga.

– Barijere između stolova neće morati biti postavljene. Ali, masku će svakako morati nositi konobari, dočim će na ulazu biti obvezna dezinfekcija ruku svih koji ulaze – nizao je Varga.

– Također, toalet će osim sapuna i papirnih ručnika imati dezinficijens, za ponovno dezinficiranje ruku. Razmak među stolovima mora biti, tako da sam primjerice ja jedan dio stolova odnio u skladište, a preostale složio ‘cik-cak’. Svaki stol ima najviše 4 stolice,a dodati ih se može eventualno još za djecu, nikako odrasle – opisao je današnje stanje ujutro Varga, zaključujući kako očekuje ovog dana puno gostiju, a da je zdravlje ispred svega.

Foto: Facebook

Facebook Comments