3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U 24 sata u OBŽ čak 9 pijanaca u prometu, 3 ‘malo’ jača

2 min read
pijan alkohol boca

Jučer, 11. svibnja 2020. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 9 vozača koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola (5 vozača osobnog automobila, 3 vozača bicikla i 1 vozač traktora).

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,40 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,18 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova. 

U 17,40 sati u Osijeku, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 59-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,45 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6  negativnih prekršajnih bodova.

U 20,25 sati u Kozarcu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin iz Kozarca, prije stjecanja prava na upravljanje, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments