22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Nema novih zaraza u OBŽ! Završen režim ‘pressica’ u 11 sati!

1 min read
- Na sreću, situacija se primirila, 7 dana nemamo niti jednu novu zaraženu osobu i želim na kraju ove krizne situacije izvjestiti Vas o nekoliko brojčanih i statističkih podataka... - počeo je i Anušić...
osijek koronavirus rast

Posljednju redovitu konferenciju za novinstvo u ovom režimu održao je danas Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije. I u to ime uprizorili su se i župan i dožupan, odnosno načelnik Stožera, Ivan Anušić i Goran Ivanović. A prva i najvažnija brojka dana u županiji je 0 – ‘nula’. Nema novih zaraza.

– Čak 162 uzorka testirana su u posljednja 24 sata i nemamo niti jedan pozitivan nalaz! Broj izliječenih je danas 105. Broj preminulih i dalje je 8. U bolnici su svega 3 pacijenta, 3 manje no jučer. U samoizolaciji trenutno imamo svega 54 osobe, odnosno 32 manje nego jučer. Istina, izašlo ih je više, ali pojedini ‘putnici’ su ušli u režim samoizolacije – kazao je Ivanović, dodajući da je ovo kraj redovitim ‘pressicama’ i svakodnevnim sastancima Stožera, ali pandemija nije gotova!

– Na sreću, situacija se primirila, 7 dana nemamo niti jednu novu zaraženu osobu i želim na kraju ove krizne situacije izvjestiti Vas o nekoliko brojčanih i statističkih podataka… – počeo je i Anušić…

– Zatražili smo do sada 26 mjera od Nacionalnog stožera, od dozvole ribolova, otvaranja poštanskih ureda, ukidanja e-propusnica unutar županije, produženja radnog vremena pekarnica, pomoći poljoprivrednicima… Sve su te mjere uvedene – nizao je Anušić, zahvaljujući se svima koji su pomogli Stožeru.

Župan se odjavio – Hvala i pozdravljam Vas!

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments