14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

3 ‘kvadrata’ za prodaju sladoleda 3.000 kn, a za kokice, vatu i balone 600!

2 min read
Istovjetan natječaj Grad je imao i u veljači, a tada je cijena, sukladno duljem razdoblju zakupa, za sladoled bila 4.200 kuna. No, dogodio se Covid-19.
sladoled

Dva su mjesta Natječajem predviđena u Osijeku za ‘škrinju’ sa sladoledom. A za 9 lokacija se mogu natjecati oni koji bi trgovali balonima, kokicama i šećernom vatom. Grad Osijek objavio je natječaje za zakup prostora za obje ove radinosti, a ususret ljetnim danima.

Mjesta za ‘škrinju’ sa sladoledom su kod Pješačkog mosta i na Sjenjaku. Zakup je za razdoblje od 1. lipnja do 31. listopada, a tri četvorna metra, koliko smije zauzeti ledenica, stoji u početnom iznosu 3.000 kuna. Naravno, za te se ‘kvadrate’ natječe pa bi Grad mogao utržiti i više. I cijena je za cijelo zakupno razdoblje.

Jednaka pravila igre su i za vatu, balone i kokice. Natječe se za 3 ‘kvadrata’, a na 9 lokacija, od ugla Šetališta kardinala F. Šepera i Ribarske ulice, preko lokacija kod spomenika Picassu, Pješačkog mosta, kod knjižare Nova, robne kuće IPK na Sjenjaku, ispred Dome, Zelenog polja i okretišta tramvaja, do lokacija ‘kod Fiće’ i ZOO hotela. Početna cijena za ovu radinost je 600 kuna. I plaća se mjesečno. Vrijeme zakupa je jednako kao i za ‘slaju’.

Stoga, ako se i nećete natjecati za zakup, a kondicije kojeg možete vidjeti na mrežnim stranicama Grada, dobro je znati gdje ćemo ovo ljeto kupovati ‘kornet’ ili ‘na štapiću’, odnosno grickati kokice…

Istovjetan natječaj Grad je imao i u veljači, a tada je cijena, sukladno duljem razdoblju zakupa, za sladoled bila 4.200 kuna. No, dogodio se Covid-19.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments