1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad postavlja WiFi duž Promenade, na 6 lokacija!

1 min read
Grad Osijek naprosto ovim Poziv na dostavu ponuda rješava pitanje WiFi-ja duž osjčke Promenade na 6 lokacija, a generacijom na koju smo navikli.
wi-fi

Neka Vas ne zbunjuju tehničke specifikacije gradskog Poziva na dostavu ponuda, jer – maksimalna ukupna brzina od minimalno 400Mbit u 2,4Ghz spektru te 1733Mbit u 5Ghz spektru ne znači 5G. Grad Osijek naprosto ovim Poziv na dostavu ponuda rješava pitanje WiFi-ja duž osjčke Promenade na 6 lokacija, a generacijom na koju smo navikli.

Naime, Grad Osijek je pozvao ponuđače za nabavu, isporuku, montažu i konfiguraciju za bežični pristup internetu u skladu s uvjetima koji su obuhvaćeni progrmom WiFi4EU, što podrazumjeva usklađenost sa zahtjevima EU za uporabu i kvalitetu mreže.

Ponude moraju stići do 29. svibnja, a s rokom važenja od 60 dana, poslije čega će se u nekom trenutku, sukladno zakonskim rokovima potpisati ugovor i kroz 60 dana postaviti oprema.

Riječ je o inicijativi kojom EU želi učiniti dostupnim internet svojim građanima, a Osijek je tu ‘uletio’ u nešto sredstava i omogućiti će nam surfanje duž Promenade.

Foto: Osijek.hr (screenshot)

Facebook Comments