29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HeadOnEast i Kaledisokop se vraćaju? Majić: Stvarno se tome nadam!

2 min read
Kako stvari trenutno stoje, ja se nadam da ćemo u tom zajedničkom trenutku i projektu održati i Kaleidoskop, Festival svjetlosnih kreacija - veli Majić.
kaleidoskop tvrdja headoneast

Prošlogodišnji Dani hravatskog turizma uprizoreni su u Osijeku! Spektakl je bio osnažen manifestacijom HeadOnEast, a istu je pratio i Festival svjetlosnih kreacija – Kaleidoskop. Nema mobitela koji je’prošetao’ Tvrđom i nije ‘okinuo’ jednu za sjećanje i društvene mreže, a u uvjetima dok je Tvrđa svijetlila neočekivano, neobično i genijalno! Hoće li i ove godine? Jer, pandemija jenjava, OLJK se ‘oštri’ na održavanje, a TZ OBŽ počeo je projekt Hedonizam je na istoku. Ima li šanse za ono što čekaju cijeli Osijek, Slavonija, Hrvatska?

– Stvarno se nadam da će do te organizacije doći i ove godine. Kada se lane taj projekt ostvario, počelo se pričati o tome da to treba ostati u kalendaru događanja. Nadam se da će pandemija dozvoliti da se on održi – kazao je uvodno Ivan Kristijan Majić, ‘tata’ Kaleidoskopa, a misleći prije svega na HeadOnEast, čija je zadaća predstaviti i prethodno spojiti različite točke široke ponude ovog dijela Hrvatske, probati povezati sport, kulturu, gastronomiju, tradiciju piva i vina u ovim krajevima, a zajedno s ključnim ‘brandovima’ koje imamo.

– Kako stvari trenutno stoje, ja se nadam da ćemo u tom zajedničkom trenutku i projektu održati i Kaleidoskop, Festival svjetlosnih kreacija, a koji želimo imati kao kulturni ‘brand’ grada. Mi smo ga napravili i u prvoj godini na visokoj razini. U Hrvatskoj je to u povojima, ali naša je priča bila najozbiljnija. Program je bio ciljano rađen za ovaj prostor, svaka je zgrada dobila elemente koji se drugdje ne mogu ponoviti, jer to je rađeno za Tvrđu. Silna pozornost koju smo tome dali svidjela se velikom broju ljudi – nizao je oprezno Majić, a budući da u organizaciju ne možemo biti sigurni, ali se svi toplo nadamo tome.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments