19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otvorene granice sa Srbijom! ‘Šljaka’ linija Erdut – Bogojevo! Bez testa!

1 min read
- Potrebno je imati važeće dokumente, bilo putnu ispravu, putovnicu ili osobnu iskaznicu, kao i dokumente vozila, ako idete vozilom. I to je to. Slobodan prijelaz. Sretan put - kazao je na kraju Kon svima onima koji će potegnuti put preko granice u Srbiju.
dunav granica erdut bogojevo

Reklo bi se, a bez da to podržavamo i na to pozivamo, ali – ‘šoping’ može početi! Jer, granični prijelazi sa Srbijom su otvoreni, a tako i Osječanima ‘omiljeni’ 30-tak kilometara udaljeni prijelaz preko Dunava između Erduta s jedne i Bogojeva s druge strane. Restrikcija u prijelazu s obje strane – nema.

– Ovo je službeno. Uspostavljen je normalan promet na svim graničnim prijelazima sa Republikom Srbijom. Tko god ima potrebe priječi granicu, bilo u privatne i poslovne svrhe, to sada može učiniti po pravilima koja su vrijedila i prije pandemije – kazao je glasnogovornik Policijske uprave Osječko-baranjske Zoran Kon, dodajući…

– Potrebno je imati važeće dokumente, bilo putnu ispravu, putovnicu ili osobnu iskaznicu, kao i dokumente vozila, ako idete vozilom. I to je to. Slobodan prijelaz. Sretan put – kazao je na kraju Kon svima onima koji će potegnuti put preko granice u Srbiju.

Državljani Srbije i stranci od danas mogu ući u zemlju bez PCR testa i obvezne samoizolacije – piše i srpski list Danas.rs.

Naravno, na ulazu u Srbiju dobiti ćete letak, a koji Vam govori kojih se mjera valja pridržavati.

Foto: Google Maps (screenshot)

Facebook Comments