18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Žana Gamoš: Bila sam dijete izbjeglica … s plastičnom kanticom u redu za ručak!

2 min read
- Za vrijeme rata bila sam dijete izbjeglica u Dalmaciji, oblačila se po najnovijoj Caritas modi, s plastičnom kanticom čekala u redu za ručak - piše Gamoš.
žana gamoš prije i poslije

Dogradonačelnica Osijek Žana Gamoš reagirala je jučer na društvenoj mreži Facebook na, zacjelo, priču iz Osnovne škole Draganići u Karlovačkoj županiji, a sjetivši se svojih dana, kako kaže, u izbjeglištvu…

Naime, ravnateljica Osnovne škole Draganići u Karlovačkoj županiji, Marica Jurčić prijavljena je Karlovačkoj županiji, pravobraniteljici za djecu, predstavniku Roma i saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju jer je četvero prvašića romske manjine ostalo gladno u školi. Prijavila ju je majka djeteta koje je svoj obrok željelo podijeliti s učenicima koji su ostali bez njega, a koja tvrdi i da je djeci bilo zabranjeno podijeliti hranu s prijateljima – piše portal Srednja.hr.

Objavila je Gamoš fotografiju razreda iz vremena kada je bila u Trogiru, u vihoru rata i napisala…

– Za vrijeme rata bila sam dijete izbjeglica u Dalmaciji, oblačila se po najnovijoj Caritas modi, s plastičnom kanticom čekala u redu za ručak, a u školi imala prijatelje velike ko kuća! Znali su oni da sam izbjeglica i da nemam, al’ to nikad nisu pokazali. Moja školska dijelila je sa mnom užinu i uopće nije bilo važno što ju je ona svaki dan imala a ja ne, sreća je bila podijeliti ju zajedno. Tada joj to nitko nije branio. Skoro 30 godina nakon, čitam da djeci ne daju da dijele… Od bešćutnosti gora je samo ravnodušnost, a poruke koje su jučer poslane iz OŠ Draganići opet potvrđuju da je u najmlađih ujedno i najveće srce! P.S. Ekipa poželila sam vas, jako. Hvala na ljubavi i pažnji. Uz vas sve je bilo lakše – napisala je Gamoš.

Foto: Facebook

Facebook Comments