18. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Plenković u Osijeku održao sastanak s izbornim stožerom županije!

2 min read
Za mjere regionalnog razvoja tijekom posljednje je četiri godine iz državnog proračuna utrošeno 97 milijuna kuna, realizirano je ili su u tijeku investicije u cestovnu, lučnu i željezničku infrastrukturu na području županije vrijedne 3,3 milijarde kuna - vele iz HDZ-a.

Jučer je u Osječko-baranjskoj županiji boravio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je održao sastanak s proširenim županijskim odborom HDZ-a Osječko-baranjske županije i izbornim stožerom županije za predstojeće izbore za Hrvatski sabor.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković govorio je o ulaganjima u istok Hrvatske s naglaskom na Osječko-baranjsku županiju gdje je u mandatu ove Vlade uloženo 4,6 milijardi kuna te je iznio svoja očekivanja za IV. izbornu jedinicu – vele iz HDZ-a.

– Razgovarali smo o pripremama za parlamentarne izbore i predstavio sam osnovne aspekte predizbornog programa. Očekujemo snažan angažman i veliku potporu birača u IV. izbornoj jedinici. To je posebno važno s obzirom na to da su se prihodi gradova, općina i županija povećali u mandatu ove Vlade za 258 milijuna kuna – istaknuo je Plenković.

Za mjere regionalnog razvoja tijekom posljednje je četiri godine iz državnog proračuna utrošeno 97 milijuna kuna, realizirano je ili su u tijeku investicije u cestovnu, lučnu i željezničku infrastrukturu na području županije vrijedne 3,3 milijarde kuna. Za mjere aktivne politike zapošljavanja isplaćeno je 412 milijuna kuna, a za potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom do 5. lipnja isplaćeno je 182 milijuna kuna – vele iz HDZ-a.

– Ovom je mjerom pomoći poslodavcima obuhvaćeno 27.560 zaposlenika što govori u prilog tome da je Vlada RH za vrijeme koronavirusa sačuvala na desetke tisuća radnih mjesta na području naše županije – rekao je Ivan Anušić.

 U poduzetništvo je sve skupa u posljednje četiri godine uloženo 242 milijuna kuna, a u demografske mjere 90 milijuna kuna. Podignute su i naknade za socijalne mjere, a odnedavno je majkama njegovateljicama naknada podignuta sa 2.500 na 4.000 kuna – vele iz HDZ-a.

– Ova je Vlada pokazala da računa na Slavoniju i Baranju i da Slavonija i Baranja mogu računati na potporu s državne razine. Danas je puno jednostavnije razvijati projekte s Vladom koja je siguran i pouzdan partner i zato je važno da zadržimo kontinuitet u iduće četiri godine – zaključio je Anušić. Projektom Slavonija, Baranja i Srijem kojim je za pet slavonskih županija do sada ugovoreno gotovo 13 milijardi kuna, dodatno se ulaže u gospodarstvo, poljoprivredu, socijalnu politiku i ostale razvojne segmente društva kako bi se osnažio istok Hrvatske. Kontinuitet je to rasta i razvoja kojeg će građanima Slavonije, Baranje i Srijema ponuditi Hrvatska demokratska zajednica na svojoj listi za Hrvatski sabor u IV. Izbornoj jedinici.

Tekst i foto: HDZ OBŽ

Facebook Comments