14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prizemni ozon UPDATE! Jučer je bila lažna uzbuna!

1 min read
To znači da su građani pozvani na oprez temeljem pogrešnog podatka s mjerne postaje Osijek-1. Prema objavi na mrežnim stranicama HAOP-a, kvar će biti otklonjen u najkraćem roku.

Sukladno informaciji koju smo dobili od Centra 112 i zamolbi da obavijestimo javnost, Grad Osijek u srijedu, 17. lipnja, upozorio je građane da se zbog visokih koncentracija prizemnog ozona ne preporuča boravak ni fizička aktivnost na otvorenom prostoru u vrijeme između 17 i 21 sat – javlja Grad Osijek i nastavlja…

Kasno sinoć, od Centra 112 zaprimljena je nova obavijest prema kojoj je Hrvatska agencija za okoliš i prirodu naknadno objavila informaciju da je došlo do kvara uređaja za mjerenje koncentracije ozona (O3) na mjernoj postaji Osijek-1. To znači da su građani pozvani na oprez temeljem pogrešnog podatka s mjerne postaje Osijek-1. Prema objavi na mrežnim stranicama HAOP-a, kvar će biti otklonjen u najkraćem roku.

Podsjećamo, Državni hidrometeorološki zavod odrađuje podatke mjerenja s mjernih postaja, a Centar 112 prosljeđuje informaciju jedinicama lokalne samouprave koji potom o istom izvješćuju javnost. Grad Osijek izražava uvjerenje da će nadležne službe što skorije otkloniti nastali problem.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments