3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

KBC Osijek: Zabranjene posjete pacijentima!

1 min read
Po podacima županijskog Stožera Civilne zaštite, novooboljele osobe imaju blage oblike bolesti i nalaze se na kućnom liječenju.
bolnica kbc osijek

Ravnateljstvo osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) u subotu je izvijestilo da su zabranjene posjete pacijentima, iako je nedavno najavljeno da će ponovno biti omogućene.

“S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, a u cilju prevencije širenja bolesti Covid-19, uzrokovanu virusom SARS-Cov 2, zabranjuju se posjete u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Sigurnost i zdravlje naših pacijjenata su nam prioritet, osobito kada je riječ o osjetljivim skupinama, kao što su pacijenti na bolničkom liječenju”, priopćilo je Ravnateljstvo bolnice.

Posjeti pacijentima u ovoj zdravstvenoj ustanovi bili su zabranjeni od 26. veljače ove godine, a 17. lipnja Ravnateljstvo je izvijestilo kako će ponovno biti omogućeni, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Nova zabrana uslijedila je nakon što je u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno dvoje novooboljelih od koronavirusa, a riječ je o osobama koje su boravile u Srbiji i javile su se epidemiologu zbog povišene tjelesne temperature.

Po podacima županijskog Stožera Civilne zaštite, novooboljele osobe imaju blage oblike bolesti i nalaze se na kućnom liječenju.

(Hina)

Facebook Comments