29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Covid-19: Rast zaraženih u OBŽ! Novih 5 zaraza!

2 min read
Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 26 osoba, od kojih je 5 imalo pozitivan nalaz na koronavirus.
osijek koronavirus

Vraćamo se u razdoblje opreza i odgovornosti! A nismo iz istog ni izašli. Raste broj zaraza Covidom-19 u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Danas je i opet zasjedao Stožer Civilne zaštite OBŽ, a nakon što se proširio broj zaraženih osoba.

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 26 osoba, od kojih je 5 imalo pozitivan nalaz na koronavirus. Riječ je o mlađim osobama i bliskim kontaktima oboljelih.

Broj oboljelih od koronavirusa od početka pandemije do danas na području Osječko-baranjske županije iznosi 141, dok je trenutno virus aktivan kod osam osoba. Sve obolje osobe nalaze se na kućnom liječenju.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo nakon bliskih, šire krug kontakata oboljelih osoba i prema potrebi određuju samoizolaciju te upućuju na testiranje u skladu s epidemiološkim preporukama.

Od jučer je 35 novih osoba u samoizolaciji i svi su kontakti ranije oboljelih. Ukupno se u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalazi 40 osoba. Policijska uprava osječko-baranjska nastavit će provjeravati kršenje mjera samoizolacije.

– Iznimno je važno poštivati propisanu mjeru samoizolacije jer time štitimo svoje bližnje, osobito članove obitelji starije životne dobi te doprinosimo sprječavanju širenja bolesti – rekao je na sjednici Stožera civilne zaštite Zlatko Pandžić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Podsjetimo građane na odgovorno ponašanje, kakvo su pokazali tijekom proljetnih mjeseci i time doprinijeli da situacija s koronavirusom na području Osječko-baranjske županije u vrijeme epidemije bude pod kontrolom.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments