29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Županija uvodi mjere! OLJK, pričesti, krizme…!? Đakovo neće u karantenu!

2 min read
- 'Najzadnja' je opcija zatvoriti Đakovo. O tome se ne razgovara i ne razmišlja - govori Ivanović

Osječko-baranjska županija je u samo 7 dana ‘skupila’ više od 100 zaraženih osoba Covidom-19, što je bio ‘score’ od ožujka do lipnja, ali uz mjere. Stoga će od sutra ponovno biti uvedene pojedine mjere za naše područje. One neće biti restriktivne kao u ožujku, ali društvena događanja će se svakako odgoditi, vrlo vjerojatno pričesti, krizme… Mjere će važiti od sutra, odnosno nakon sjednice Stožera, a pojedine će se primjenjivati od sljedećeg vikenda. Stožer Civilne zaštite OBŽ o svemu će izvjestiti javnost nakon sjednice, zacjelo oko 11 sati sutra.

– Gospodarstvo neće i ne smije stati – krenuo je načelnik Stožera Goran Ivanović i nastavio…

– Većina mjera će na snagu stupiti od sljedećeg vikenda. A neke će biti na snazi od sutra. Do brojke od nula zaraženih nećemo doći bez mjera – nastavio je Ivanović, a na izravan upit o karanteni u Đakovu, a otkud dolazi i više od 80 zaraženih osoba, mahom iz Klera, rekao je kako to za sada nije opcija…

– ‘Najzadnja’ je opcija zatvoriti Đakovo. O tome se ne razgovara i ne razmišlja.

Mjere koje će se donijeti mogle bi uključiti otkazivanje pričesti i krizmi od sljedećeg vikenda, a usljed čega će i nadbiskup Hranić sutra sudjelovati telefonski u sjednici. Nadalje, preporuka je da se od 29.7. ne održavaju manifestacije na OLJK-u.

Inače, u OBŽ je sada 903-oje u samoizolaciji, od danas je zaraženo novih 29 osoba, 23 u Đakovu, a otkud dolazi i ukupno 9-oro zaražene djece.

Da je polumaraton bio organiziran za koji drugi dan, a ne danas, bio bi otkazan.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments