19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Covid-19 u OBŽ: 12 novih zaraza! 6 u Osijeku!

1 min read
Od danas su ponovno otvorene 'Covid ambulante'!!!

Covid-19, koronavirus, jutros je požurio sjednicu Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije. A možda su samo stranačke aktivnosti posljednjeg dana predizborne kampanje. Kako god… od danas su ponovno otvorene ‘Covid ambulante’, odnosno ‘mobilni timovi’ a broj novih zaraza u županiji je u posljednja 24 sata stigao do 209, a preko novih 12 zaraza.

– Obavljena su ukupno 103 testiranja uzoraka u KBC Osijek i imamo 1 pozitivan nalaz, dočim je ZZJZ iz 72 uzorka dobio 11 pozitivnih nalaza. Od toga je 6 novih taraženih osoba iz Osijeka, 4 iz Đakova i 2 iz Dalja. U bolnici je 27 pacijenata, nema niti jednog na respiratoru, a u samoizolaciji su 1.864 osobe, što je 207 više u odnosu na jučer. Policija je na dojavu otkrila jedno kršenje mjera samoizolacije u Đakovu – rekao je načelnik Stožera CZ OBŽ Goran Ivanović.

Veliki broj osoba u samoizolaciji je problem i za izbore. Kada se ‘odbiju’ maloljetni, i dalje ostaje veliki broj onih kojima birački odbori trebaju doći na vrata žele li glasati. Načelnik Stožera Ivanović nema dvojbi. Nekako će se i to morati izvesti…

‘Covid-19 ambulanta’ proradila je obliku ‘mobilnog tima’. Oni odlaze na poziv epidemiologa, uzimaju uzorak i odnose na testiranje, sve kako bi se izbjegle gužve u KBC-u i ZZJZ-u.

Na kraju je Ivanović molio ljudi da ne stigmatiziraju oboljele, jer u malim sredinama se jako brzo dozna tko je zaražen, a onda nije lako biti u njegovoj koži.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments