4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gorjelo polje ječma u Baranji, drva u Zoljanima!

2 min read
Dva su se požara jučer dogodila u našoj županiji. Polje ječma stradalo je zbog otvorenog plamena, a ogrjevna drva usljed paljenja granja i vjetra...

Dva su se požara jučer dogodila u našoj županiji. Polje ječma stradalo je zbog otvorenog plamena, a ogrjevna drva usljed vjetra i paljenja granja.

POŽAR NA POLJOPRIVREDNOJ POVRŠINI

Jučer, 11. srpnja, oko 13,30 sati u blizini mjesta Baranjsko Petrovo Selo, došlo je do požara na poljoprivrednoj površini zasijanoj ječmom – javlja Policijska uprava OBŽ.

Na mjestu događaja očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko -baranjske u suradnji s protupožarnim inspektorom te su utvrdili da je do požara došlo uslijed djelovanja otvorenog plamena.

Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Baranjsko Petrovo Selo.

Vlasnici 48-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće o događaju – zaključuje policija.

NEOPREZNIM PALJENJEM SUHOG GRANJA ZAPALIO OGRIJEVNA DRVA

Jučer, 11. srpnja, oko 22,20 sati u Zoljanima, došlo je do požara na otvorenom prostoru – javlja Policijska uprava OBŽ.

Obavljenim očevidom utvrđeno da je do požara došlo na način da je 59-godišnjak prilikom paljenja suhog granja vatru ostavio bez nadzora te uslijed puhanja vjetra vatra se proširila na ogrijeva drva. Nastala materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna.

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Našice, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Zbog izazivanja požara protiv 59-godišnjaka podnosimo optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara. – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments