Čet. kol 6th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prva izjava nove ministrice za OsijekExpress: Fokus u Osijeku je izgradnja novog KBC-a!

2 min read
Samo koji sat nakon što je Plenković izustio njezino ime, stupili smo u kontakt. U ovom trenutku izjavama je još uvijek itekako vezana za Osijek i Slavoniju, ali svjesna je da mora razmišljati o cijeloj Hrvatskoj!

Nataša Tramišak je nova ministrica regionalnog razvoja i fondova EU! Nakon pobjede HDZ-a u 4. izbornoj jedinici s 8 mandata, a na postavljeno pitanje županu Ivanu Anušiću, ujedno i nositelju liste stanke, ide li u Sabor ili izvršnu vlast, kazao je – ne, ali na drugo pitanje je odgovorio potvrdno, da će u Zagreb Nataša Tramišak. Danas ju je ‘urbi et orbi’ predstavio tehnički i budući premijer Vlade RH Andrej Plenković. Pročelnica za EU fondove u Osječko-baranjskoj županiji seli u ministarstvo u Zagreb.

S obzirom na angažman Nataše Tramišak u crpljenju sredstava EU u Antunovcu i kasnije Osijeku, izgradnju poduzetničkog inkubatora i niza drugih realiziranih projekata, jedinstveni je stav i političkih oponenata i istomišljenika da je osječka ministrica dobila veći manevarski prostor i više sredstava na dispoziciji za veće dosege i ciljeve. Zapravo, sve su pretpostavke kako je odgovarajuće ministarstvo došlo u ruke apsolutno odgovarajuće osobe.

Nešto privatnije o Nataši Tramišak može se reći kako su za njom brojne besane noći pisanja niza europskih projekata, prati ju glas iznimnog radoholičara, svakako osobe od preuzimanja inicijative i donošenja odluka, a u slobodnom vremenu za njom su nanizani kilometri trčanja. Koliko su objave na društvenim mrežama, dok su bile javne, otkrivale – trčala je nasipom na Pampasu!

Samo koji sat nakon što je Plenković izustio njezino ime, stupili smo u kontakt. U ovom trenutku izjavama je još uvijek itekako vezana za Osijek i Slavoniju, ali svjesna je da mora razmišljati o cijeloj Hrvatskoj!

– Mogu reći da sam sretna i ponosna, uistinu – prva je rečenica Nataše Tramišak nakon čestitke.

– Prvi moji potezi bit će unaprijeđenje projekta Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema. Znamo koje su prednosti tog projekta, znamo i nedostatke i kako ih popraviti. Naš se premijer u ovom trenutku bori za više od 20 milijardi eura u sljedećem višegodišnjem razdoblju, a svakako dio tih sredstava treba usmjeriti razvoju Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema. Razumije se, i u ostale dijelove Hrvatske. Pred nama je prvo oporavak gospodarstva, a nakon krize izazvane Covidom-19, a potom razvoj gospodarstva uopće. Sredstva treba usmjeriti prema malim gospodarstvenicima, tvrtkama…., unaprijediti i javni sektor, ponajprije zdravstvo. Mi u Osijeku imamo projekt izgradnje novog KBC-a, a što nam je svakako glavni cilj i fokus, apsolutno sredstvima Europske unije – nizala je u prvom razgovoru za OsijekExpress.com Nataša Tramišak.

* Slažete li se s ocjenom da nastavljate gdje ste i bili, ali s više novaca i na većem području?

– Apsolutno, da! – zaključila je.

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments