Sub. lis 24th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ribafish na Slavonskom: Mi muškarci želimo samo malo slobode, topline i ljubavi

3 min read
Govoreći u nastavku o projektu ‘RokOtok’, Ribafish je pažljivo odabrao riječi teškog životnog trenutka, najavio nastavak obilaska svih naseljenih jadranskih otoka, kao obećanje svom preminulom sinu, a sljedeće godine, budući da je ove, nakon 17 ‘oplivanih’ otoka i održanih predavanja djeci, ovogodišnji nastavak zaustavila korona.

Vanja, Denis i Goran, uopće nije bitno kojim redom, pobožno su namjestili slušalice vodeći razgovor s Domagojem Jakopovićem, a u trenutku kada je Ribafish počeo govoriti o svojoj knjizi ‘Šaptač ženama’. No, razočarao ih ja jedan od najpoznatijih blogera nacije i ‘razoružao’ jednostavnom rečenicom – „To Vam je knjiga, za WC, za zahod, za vlak“, izgovorio je Domagoj i prasnuo u smijeh, a gostujući u Jutarnjem ‘show-u’ Slavonskog radija. I bio je to treći, četvrti, peti… trenutak smijeha u Jutarnjem, kojem je poslovično fantastični gost za zajamčenu komičnost i slušanost, razinu humora podigao na ‘n-tu’.

Novinar, bloger, pokretač projekta ‘Rok Otok’ i suvoditelj RTL-ova ‘showa’ ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’, Domagoj Jakopović Ribafish svojim je aktivnostima, verbalnim i literarnim sposobnostima bio savršena ‘muza’ voditeljskom trojcu. Na njihovu jednu, Ribafish bio dodao tri, pet…

Stigao je u Slavoniju, nazovimo to pravim imenom – jesti i piti, najaviti HeadOnEast, a njegove gastro reference, suprotno pretpostavkama, ne dolaze samo od sudjelovanja u ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’, već – iz nadimka…

– Trebali su tada na RTL-u jednu urbanu bitangu u ‘show-u’, da prodaje fore, ali sam se malo ukočio. Ne jako – počeo je u Jutarnjem programu Slavonskog radija Ribafish, nastavljajući govoriti kako je glavnu riječ vodila glumica Doris Pinčić, inače ‘slavonska studentica’, bivša osječka studentica glume.

– Ribafish? Pokušati ću to kratko objasniti. Bio sam najdeblji u društvu. Zvali su me ‘debeli’, a najgore je bilo kada su me nazvali ‘sapun’. Ali, jednom, kada sam dobio akvarij i ribicu, ponio sam ju sa sobom na igralište, a klinci su me pozvali igrati nogomet s njima, stati na gol. I nisu rekli – ‘hej, debeli’, već ‘ hej, ti s ribom’. Branio sam ‘noktima’, ‘ušima’, nikada više tako dobro, a ostao sam – ‘riba’. Kasnije, kroz moju literarnu suradnju nastao je i ‘sufix’ Fish, a što mi je kasnije, pokojni novinar Tomić rekao, postati će ‘brand’.

Govoreći u nastavku o projektu ‘RokOtok’, Ribafish je pažljivo odabrao riječi teškog životnog trenutka, najavio nastavak obilaska svih naseljenih jadranskih otoka, kao obećanje svom preminulom sinu, a sljedeće godine, budući da je ove, nakon 17 ‘oplivanih’ otoka i održanih predavanja djeci, ovogodišnji nastavak zaustavila korona.

A onda je knjiga došla na red…

– Pisao sam o muško ženskim odnosima, za Cosmopolitan, za brojne… Bio je to čak i šovinistički pristup, ali to se tražilo od mene. Danas se možda i stidim nekih. Ali, zabavljalo je i zabavlja ljude, način  kojim ja želim reći ženama da ih mi želimo razumjeti, a da pritom želimo i malo slobode, topline i ljubavi. Objedinio sam to u knjizi, svojevrsnoj zbirci 40-tak kolumni. Nismo mi muškarci toliko loši – zaključio je i opet se dobro nasmijao.

A vrhunac gostovanja bilo je isprobavanje gastro pripravaka voditeljskog trojca. Njihove kulinarske sposobnosti su apsolutno skromne, štoviše kao da je Jules Verne pisao kuharicu, ali su ipak uspjeli pripremiti tri varijante masnog kruha za gosta, s paprikom, solju, šećerom, začinima… Naravno da je Ribafish to pristojno probao, ismijao se i presudio – najbolji kruh s mašću je onaj uz crvenu papriku.

Tekst i foto: Slavonski radio

Facebook Comments