Čet. stu 26th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek će Lorinca Meszarosa proglasiti počasnim građaninom!?

1 min read

Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Osijeka, a na svojoj 33. sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka, 26. studenoga, predvidio je dodjelu priznanja – 1. Počasni građanin Grada Osijeka 2. Zlatna plaketa „Grb Grada Osijeka“ za životno djelo 3. Zlatna plaketa „Grb Grada Osijeka“ 4. Pečat Grada Osijeka – stoji u najavi i dnevnom redu sjednice, a na mrežnim stranicama Grada Osijeka.

Odbor za dodjelu javnih priznanja predložiti će Gradskom vijeću za počasnog građanina Osijeka vlasnika NK Osijek Lorinca Meszarosa, za jedinstven doprinos napretku sporta i razvoju grada Osijeka, stoji nadalje u dokumentu, a u kojem je opširno obrazložen prijedlog, kao i biografija vlasnika nogometnog prvoligaša iz Gradskog vrta, gdje se navode i njegove poslovne sposobnosti, involviranost u nogometni razvoj, a uz premijera Mađarske Viktora Orbana.

Cijeli dokument se može pronaći na mrežnim stranicama Grada, klikom na link OVDJE.

Isti dokument i ista točka dnevnog reda predviđaju prijedlog akademkinje Vesne Piližote za Zlatnu plaketu Grb Grada Osijeka za životno djelo, a za jedinstvena ostvarenja u području znanosti.

Za Zlatnu plaketu Grb Grada Osijeka predloženi će biti prof.dr.sc. Srećko Tomas, Areta Ćurković, Antun Blažević i Mirela Skoko Ćelić.

Za Pečat Grada Osijeka predloženi će biti Krešimir Čandrlić, Davor Brmež, Zdravko Nali, Zehra Delić, Ivo Joe Opačak, Udruga Paroščići i Športska udruga slijepih Svjetlost.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments