29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Srednje škole u OBŽ prelaze na ‘online’ nastavu!? Stožer zatražio mjere…

1 min read
Odobri li Nacionalni stožer ove prijedloge Stožera CZ OBŽ, isti bi išli odmah u primjenu pa sve do 24. prosinca.

Pandemija virusa Sars-CoV-2, a nakon povećanja broja oboljelih, hospitaliziranih i preminulih, zadala je novi udarac društvenom životu u Osječko-baranjskoj županiji. Mjere su nužne…

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije zatražio je od Nacionalnogstožera nove mjere za OBŽ, a koje će isti, zacjelo, odobriti, i na osnovu kojeg će srednje škole u cijeloj županiji odskora biti ‘online’, odnosno po modelu C. Osnovne škole bi u višim razredima bile po B modelu, a tek bi ‘klinci nižih razreda nastavili ići u školu. Model B bi se prkaticirao s intervalima od po 2 tjedna.

Razumije se, Stožer je zatražio od Nacionalnog i nekoliko drugih mjera, a među kojima je i da se na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama broj osoba ograniči na 50, da se na vjerskim obredima u zatvorenim prostorima broj osoba ograniči na način da svaka ima 4 četvorna metra neto prostora, a preporuka je i svim jedinicama lokalne samouprave obustava izjamljivanja i drugih korištenja domova za sve vrste okupljanja.

Odobri li Nacionalni stožer ove prijedloge Stožera CZ OBŽ, isti bi išli odmah u primjenu pa sve do 24. prosinca.

Foto: Pixabay (ilustracija) & OBŽ (arhiva)

Facebook Comments