29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Civilna zaštita i Crveni križ Osijek javljaju: Kontaktirajte za pomoć! Darivanje krvi danas, sutra, prekosutra…

2 min read
Molimo sve one koji žele i mogu pomoći na ovaj način da se jave u Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek (u podrumu Klinike za ginekologiju) - javlja Crveni križ...
krv doniranje pexels-pranidchakan-boonrom-1350560

„Pravne i fizičke osobe koje žele pomoći potresom pogođenim područjima, ponudu pomoći (s opisom pomoći) i kontakt podatke (telefon, mobitel ili e-pošta) mogu dostaviti na adresu e-pošte Ravnateljstva civilne zaštite: potres.petrinja@mup.hr – Hvala svima koji nude svoju pomoć!“ – stoji u obavijesti Civilne zaštite, a koju nam dostavlja Civilna zaštita Osječko-baranjske županije.

Istovremeno, oglasio se i Crveni križ…

Drage sugrađanke i sugrađani,

zbog potresa koji je pogodio petrinjsko područje povećane su potrebe za svježom krvi i krvnim pripravcima zdravstvenih ustanova na području grada Zagreba.

Najveća i najvrjednija pomoć koju u ovom trenutku možemo pružiti potresom pogođenom području je osigurati dovoljne količine svježe krvi za potrebe liječenja osoba kojima je sada krv kao lijek neophodno potrebna.

Molimo sve one koji žele i mogu pomoći na ovaj način da se jave u Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek (u podrumu Klinike za ginekologiju) u vrijeme:

  • srijeda, 30.12.2020. od 7,30 do 18,30 sati,
  • četvrtak, 31.12.2020. od 7,30 do 16,00 sati.

U četvrtak, 31.12.2020. godine od 9,00 do 12,00 sati organizirana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama GČ Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1. Humanost, solidarnost i zajedništvo je ono što nam u ovim trenutcima najviše treba. Hvala Vam. – javlja Crveni križ iz Osijeka.

Foto: Pranidchakan Boonrom from Pexels

Čitajte naše ostale vijesti…

U Osijeku nema oštećenja! Osječko-baranjska županija šalje u Petrinju timove za pomoć, vatrogasci JPVP kreću…

Suspendirane propusnice za cijelu Hrvatsku!

Obavijest OBŽ i Crvenog križa: Povlače se robne rezerve, uskoro poziv darivateljima krvi…

Poginula djevojčica! Vojska u Petrinji! Stigli Milanović i Plenković! Covid pacijenti idu za Zagreb!

Raste broj žrtava potresa u Petrinji!

Facebook Comments