Pon. sij 25th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Škola u OBŽ ‘offline’ za niže razrede i maturante! Ali dva tjedna poslije mogli bi ostali!?

2 min read
...od 18. siječnja u školu će krenuti niži razredi osnovnih škola i maturanti, a svi ostali nastavljaju se školovati 'online', po modelu C...

Preporuka važi za sljedeća dva tjedna, a iza toga mogli bi i ostali školarci Osječko-baranjske županije krenuti ‘offline’ na nastavu, odnosno ‘licem u lice’ ili po modelima A i B. Naime, od 18. siječnja u školu će krenuti niži razredi osnovnih škola i maturanti, a svi ostali nastavljaju se školovati ‘online’, po modelu C, no te će se preporuke revidirati kroz dva tjedna, odnosno do 1. veljače.

Osječko-baranjska županija prihvaća prijedlog s nacionalne razine i tamošnju preporuku, pojašnjeno je danas na konferenciji za novinstvo Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a u jeku epidemije virusa Sars-CoV-2, no konačnu odluku za svaku od škola donose ravnatelji. Stožer će im danas, ovako kako piše, preporuke prenijeti u pisanom obliku, a što se tiče onih škola kojima je Županija osnivač. Vjerojatno nema razloga pomisliti kako će Grad Osijek za svoje osnove škole reagirati drugačije.

Pojednostavljeno, od 18. siječnja, u školama kojima je osnivač OBŽ, ukoliko ravnatelji tako odluče, kreću ‘klinci’ od 1. do 4. razreda i maturanti srednjih škola, a svi ostali isu ‘online’. Za dva tjedna će se izdati nove preporuke.

Foto: Pixabay (ilustracija)

IZ KASNIJEG PRIOPĆENJA:

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije je donio Zaključak da se daje suglasnost i preporuka ravnateljima osnovnih i srednjih škola na području Osječko-baranjske županije da nastavu provode prema sljedećem modelu: model A, nastava za učenike od 1-4 razreda osnovnih škola i učenike četvrtih razreda srednjih škola održavat će se licem u lice odnosno u školskim klupama, nastava za učenike od 5-8 razreda te učenike prva tri razreda srednjih škola odvijat će se po modelu nastave na daljinu, odnosno prema modelu C. Praktična nastava srednjoškolaca odvijat će se po modelu licem u lice. Sukladno Zaključku Stožera, isti će Osječko-baranjska županija uputiti svim ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač te dati suglasnost za predložene modele. Konačnu odluku o modelu provođenja nastave donose ravnatelji uz prethodnu suglasnost osnivača i Stožera.

Facebook Comments