28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Kava za van’ nije samo ‘kava za van’! Možete kupiti i ‘cugu’ za 15-20 kn, što možete i u dućanu…

1 min read
- 'Coffee to go' je sinonim za otvaranje ugostiteljskih objekata koji su kompletno zatvoreno, to znači da će moći prodati čaj, neko drugo piće, neki drugi napitak, nije samo kava u pitanju - kaže Plenković

‘Kava za van’ nije samo ‘kava za van’. Dokidanje epidemioloških mjera, među kojima je omogućavanje svim ugostiteljskim objektima izdavanje ‘kave za van’, zapravo obuhvaća prodaju svih pića ‘za van’, pojasnio je jučer nešto kasnije premijer Vlade RH Andrej Plenković.

Podsjetimo, Vlada je jučer, prije sjednice, najavila ukidanje pojedinih epidemioloških restrikcija, među kojima dozvoljavanje rada teretana, dozvola izdavanja ‘kave za van’, rada škola stranih jezika i radionica za djecu, kao i mogućnost otvaranja casina, kladionica i automat-klubova.

– ‘Coffee to go’ je sinonim za otvaranje ugostiteljskih objekata koji su kompletno zatvoreno, to znači da će moći prodati čaj, neko drugo piće, neki drugi napitak, nije samo kava u pitanju. Sve naknade ostaju kako smo i krenuli ovaj mjesec, oni će povrh naknada koje dobivaju i za radnike, 4 tisuće kuna i ove stvari koje se odnose na fiksne troškove, sve ovo što radi porezna uprava nastavit će se dalje, a sve ovo što zarade bit će ekstra – kazao je jučer kasnije Plenković.

U prijevodu: Možete kupiti recimo kolu za 14-15 kuna i šetati s njom pokraj trgovine u kojoj ista košta oko 6-7 kuna.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments